Kapcsoltunk

2022.08.02. 12:06

Rengetegen keresnek rezsicsökkentő termékeket a Vaterán

A vaterázók is igyekeznek csökkenteni rezsiköltségeiket: a tíz leggyakoribb keresőkifejezésből öt kapcsolatba hozható a takarékoskodás valamely formájával.

A szokásos nyári slágerektől jócskán eltérő termékekre keresnek rá a Vaterán a látogatók: a rezsicsökkentés megváltozásának július 13-i bejelentését követő napokban a cserépkályha és a sparhelt szavak kerültek a 10 leggyakrabban beírt keresőkulcsszó közé. Azt követően, hogy a kormány július 21-én az augusztus 1-jével hatályba lépő változások konkrétumait is ismertette, tovább bővült a rezsicsökkentéssel kapcsolatba hozható keresések aránya a top 10-ben.

Ahogy az a fenti toplistán is jól látszik,

a tíz leggyakrabban begépelt keresőkulcsszóból öt valamilyen módon a háztartások költségeinek csökkentéséhez kapcsolható.

A sparhelt, a cserépkályha és a napelem egyértelműen kapcsolódik a rezsicsökkentés témájához, de vélhetően sokan a gépkocsi kiváltása céljából keresnek elektromos rollerre, mivel ez a kifejezés sem tavaly ilyenkor, sem az előző héten nem volt benne a top 10-ben.

A kerékpár nyáron örök slágerterméknek számít a Vaterán, a biciklik a tavalyi év azonos időszakában is vezették a keresések listáját, pedig akkor még híre sem volt az energiaárak emelkedésének. Az autókhoz hasonlóan kerékpárból is sokan keresnek használt példányt, hogy pénzt takarítsanak meg, így nem meglepő, hogy ez a termékkategória is jól fogy az online piactéren.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!