Tehetségprogram

2021.06.24. 14:53

Kulcsfontosságú az infokommunikációs mérnökök képzése

Az infokommunikáció nagymértékben megváltoztatta az üzleti modelleket, így kulcsfontosságúvá vált az olyan új szakemberek képzése, akik technikai tudásukkal képesek kezelni a modern kor kihívásait.

Forrás: Shutterstock

Erről beszélt Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Huawei Technologies Seeds for the Future elnevezésű tehetségprogramjának záróeseményén. Hangsúlyozta:

a Huawei a magyar kormány egyik legfontosabb stratégiai partnere.

A jövő generációjának képzésénél pedig nincs fontosabb – mondta, hozzátéve, hogy a vállalatok hasonló programjainak a jövőben is fontos szerepük lesz.

Solymár Károly Balázs elismerően beszélt arról, hogy a Huawei 2008-óta folyamatos tehetségprogramját a járvány sem akasztotta meg. A gazdasági szereplőknek a társadalmi felelősségvállalásban aktívabbnak kell lenni Magyarországon – mondta. Gratulált a diákoknak a témaválasztáshoz, a képzési programban az 5G, a felhőtechnológia vagy a mesterséges intelligencia ismeretek szerepeltek.

Colin Cai, a Huawei Technologies Hungary ügyvezetője azt mondta, hogy a fiatalok képzése a cég stratégiájának része, társadalmi felelősségvállalása. Idén

minden eddiginél többen jelentkeztek a globális programba, ami rekordszámú, 160 magyar diák részvételével zajlott.

A 2020/21-es évben rendhagyó módon, online avatták be az egyetemi hallgatókat az úttörő IT-technológiák rejtelmeibe. A nyolc napos, intenzív digitális tanfolyamon a jövő mérnökei az 5G, a kiberbiztonság és a mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazása mellett vezetői elméletet is tanultak.

A Huawei Technologies 130 országot felölelő, infokommunikációs mérnök hallgatóknak szóló, SEEDs digitális képzése mind az oktatási módszertanában, mind az ezt kiszolgáló technológiai infrastruktúrájában az egyik legmodernebb platformnak számít a világban.

Az ügyvezető hozzátette: a befogadást, sokféleséget és a technológiát, naprakész tudást népszerűsítő globális programban indulása óta csaknem 9 ezer diák vett részt, tavaly a digitális platformnak köszönhetően többen tudtak csatlakozni, több mint háromezren. A magyar hallgatók többsége az Óbudai Egyetemről, a győri Széchenyi István Egyetemről érkezett, de az Eötvös Lóránd Tudományegyetemet, a Miskolci Egyetemet és a Pannon Egyetemet is képviselték.

A képzés során alap- és középszinten tanultak olyan technológiákról, mint az 5G, a felhőalapú számítástechnika, a mesterséges intelligencia és az intelligens otthonok működése, de az online órák a Dolgok Internetét és a Huawei mobil ökoszisztémájának, a HMS-nek a működését is érintették. A legnépszerűbb kurzus továbbra is a kiberbiztonság volt.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!