Sikerre ítélve

2020.03.26. 17:53

Magyar startuppal reklámozza az új iPad Prót az Apple

Rengeteg időt takaríthatnak meg a Shapr3D-vel a tervezők.

Forrás: Shapr3D

Miközben lézeres precizitással alkotott térbeli modellekkel zsonglőrködni időtöltésnek sem utolsó, a mérnökök, a tervezők és az építészek órákat vagy akár napokat takaríthatnak meg az új iPad Pro beépített LiDAR 3D-s szkennerével és magyar fejlesztésű Shapr3D alkalmazásával.

A jelenleg demo formájában elérhető alkalmazás várhatóan év végétől lesz teljes egészében elérhető funkció a felhasználók számára. A Budapesten készülő applikációval, és annak fejlesztőjével, Csanády Istvánnal az új iPad Pro reklámjaiban is találkozhatunk (a videón 3:00-nál).

Internet nélkül, akár utazás közben, gyorsan és egyszerűen lehet térbeli modelleket készíteni a Shapr3D alkalmazással, amely – a magyar fejlesztésű megoldások között elsőként – zsinórban háromszor lett kiemelt applikáció az Apple Keynote-on.

Az appot annyira becsben tartja az Apple, hogy negyedik generációs táblagépjeinek reklámjában is bemutatja,

ami nem véletlen: a jelentős hardverfrissítés és a megújult hátlapi kamerák mellett ugyanis az iPad Pro egy térbeli lézeres érzékelésre alkalmas LiDAR szenzort is kapott, amely új lehetőségeket nyit a felhasználók előtt a kiterjesztett valóság és a térbeli modellezés területén – írja az Origo.

A világ 185 országában élő felhasználók több százezres táborából sokan vannak, akik hobbi szinten vagy kevés tapasztalattal szeretnének térbeli modelleket készíteni. Az alkalmazás kompatibilis a meghatározó tervező (CAD) programokkal.

A CAD-rendszerbe közvetlenül integrált LiDAR szenzorral létrejött, egyedi hardverkombináció merőben új munkafolyamatokat eredményez, megkönnyíti és felgyorsítja a tervezést – mondta Csanády István, a Shapr3D vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!