Hasznos lehet

2020.02.10. 15:04

Elkészült az ország első adatalapú influenzatérképe

Naprakész statisztikákat, hasznos információkat és kéthetes előrejelzést kapunk.

Forrás: Shutterstock

Hiába az enyhébb idő, sem a télnek, sem a vele járó influenzaszezonnak nincs még vége. Ebben az időszakban mindenki számára nagy segítség lehet a Házipatika.com itt található, naprakész influenzatérképe.

A járvány terjedéséről aktuális adatokkal szolgál az egészségügyi portál látogatói számára, valamint a megbetegedések számáról. Ráadásul a maga nemében egyedülálló fejlesztés egyedi módszerrel

képes két hétre előre megjósolni, mennyi megbetegedésre számíthatunk.

Az egyedi fejlesztésű felület az Egészségügyi Világszervezet (WHO) több évre visszamenőleges adataival, valamint a népszerű egészségügyi portál látogatottsági mutatóira épített algoritmusnak köszönhetően képes előrejelzést adni a megbetegedések számát illetően.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) legfrissebb adataival folyamatosan frissülő térkép az előrejelzések mellett számos hasznos információval is szolgál a betegség általános leírásától, a tünetek felismerésén át egészen a gyógyulásra vonatkozó tanácsokig.

Megelőzési praktikák, illetve preventív szakmai tanácsok is szerepelnek az értékes tartalmak között. Utóbbi témában kiemelkedő a videó, amelyben az influenzáról, valamint a vírus terjedését kísérő járvány hatásairól dr. Simon Noémi tüdőgyógyász szakorvos beszél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!