egy korszak vége

2019.08.21. 07:45

Kikapcsolják a világ legöregebb működő webkameráját

A ködkamerát 1994-ben indították el, hogy az időjárás változását figyelje a San Franciscó-i Állami Egyetem kampuszán.

Forrás: Shutterstock

Fotó: ImageFlow

Kikapcsolják a világ legöregebb webkameráját, amely 25 éve folyamatosan működik a San Franciscó-i Állami Egyetem kampuszán.

A ködkamerát 1994-ben indították el, hogy az időjárás változását figyelje az egyetemi kampuszon – olvasható a BBC honlapján.

Jeff Schwartz, aki Dan Wonggal együtt készítette a kamerát, közölte, hogy augusztus 30-án kivonják a forgalomból, mondván, nincs jó hely, ahová telepíthetnék.

„Úgy éreztük, hogy el kell engednünk” – mondta Schwarz egy helyi lapnak. Hozzátette, egyre nehezebb biztonságos helyet találni a kamera számára, ahonnan jól megfigyelheti a Holloway sugárutat.

Schwartz 1993-ban a Cambridge-i Egyetemen látta a világon az elsőnek tartott webkamerát, az inspirálta a San Francisco-i megalkotására. A cambridge-i kamerát 2001-ben vonták ki a forgalomból.

1994-ben Schwartz Wonngal együtt indította el a webkamerát, hogy gyakorolják a kódolást és megismerkedjenek az akkori internetes technológiával.

„Egy kis kedvenc programnak indult, amely saját életre kelt. Az emberek szerették, ezért üzemben tartottuk” – mondta.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!