Ütős adatok

2019.07.22. 10:14

Független mérő: a hazai mobilhálózatok a legjobbak között

Az OpenSignal 6 kontinensen 87 országot vizsgáló legfrissebb jelentéséből kiderül, a magyarországi 4G hálózatok nemzetközileg az élbolyba tartoznak.

A Magyarországon működő 4G hálózatok letöltési sebessége kiemelkedő, a világon a 11. legjobb, Európában pedig a 6., és lefedettségben is a top 10-ben van.

A mobilszolgáltatóktól független OpenSignal ingyen letölthető alkalmazásával végzett felhasználói mérések alapján Magyarországon a 4G szolgáltatásokat használók átlagosan másodpercenként 32,7 megabit (Mbps) letöltési sebességgel érhetik el az internetet.

A hazai adat közel kétszer olyan gyors, mint a 20 Mbps-os sebességet el nem érő globális átlag.

Ezzel Magyarország olyan országokat előzött meg, mint Csehország, Ausztria, Finnország, vagy éppen Japán.

A leggyorsabb mobilhálózatok Dél-Koreában (52,4 Mbps átlagsebesség), Norvégiában (48,2 Mbps) és Kanadában (42,5 Mbps) vannak.

Más paramétereket nézve is jó a netünk

A magyarországi hálózatok a többi vizsgált szempont alapján is az élmezőnyben végeztek: a feltöltési sebességben a 11,4 Mbps átlagsebességgel és a 4G lefedettségben – ami 91,1 százalékos – a világon a 8., a késleltetés, valamint a mobilos videózás élménye alapján pedig világviszonylatban a 2. helyet szerezték meg az ügyfelek mérései alapján.

Az OpenSignal 2019. január 1. és március 31. között végzett felmérésben 43 millió mobileszközzel mért, közel 140 milliárd mérés eredményét használta fel.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!