Diáksport

2009.06.19. 15:59

Kodályos győzelemmel zárult a döntő

A Kodály Zoltán Általános Iskola nyerte meg a kézilabda diákolimpia országos döntőjét, az 1996-97-ben született gyerekekkel.

H. K.

A megmérettetésnek Debrecen adott otthont. A csoportmérkőzések során a Pásztó együttese felett 32-15 arányban diadalmaskodtak Horváth Árpád tanítványai, majd a veszprémi Báthory István Általános Iskolával vívott küzdelemből kerültek ki győztesen, itt hatalmas fölénnyel, 13 góllal nyertek.

A debreceni Kazinczy-iskola ellen nem sikerült az újabb bravúr, 15-21-re kikaptak. Az elődöntőt a Túrkeve csapatával játszották, továbbjutottak a döntőbe (23-15).

Ezt követően a fináléban kellett bizonyítaniuk, újra a Kazinczy-iskolával néztek farkasszemet. Itt sem vallottak szégyent, 24-21 lett a találkozó végeredménye. Így a tatabányai gárda lett a diákolimpia bajnoka, ők állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára.
Fogadásból Hotváth Árpád testnevelő-edző rózsaszínre festtette a haját Debrecenben.

A bajnok csapat tagjai:
Mátray Marcell, Tanai Levente, Hetzmann Zsolt, Nagy Ábel, Kondorosi Balázs, Kiss Dávid, Halász Róbert, Benedek Patrik, Fazekas János, Klausz Dávid, Magyar Norbert, és Érsek Bence. A diákokat Horváth Árpád, testnevelő tanár készítette fel a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!