Ország-világ

2021.02.17. 18:30

A tűzoltók szeme láttára zuhant ki az égő lakás erkélyéről egy nő (videó)

A tűzoltóknak egyáltalán nincs olyan matraca, amit ilyen helyzetben használhatnának, de a helyszínelő tűzoltóegységnek még emelőkosaras járműve sem volt.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Kedden a romániai Konstanca városában kigyulladt egy házaspár hatodik emeleti tömbházlakása. A Főtér cikke szerint a férj égési sérüléseket szenvedett, ám 56 éves felesége a lakásban rekedt, és miközben kétségbeesetten próbált menekülni, kizuhant a beépített erkély ablakán.

A drámai jelenetet a tűzoltók a helyszínen nézték végig, és se matrac, se létra nem volt náluk, ráadásul az emelőkosaras tűzoltóautó 2 perccel azután ért a helyszínre, hogy a nő kizuhant az emeletről.

Az asszony életét már nem sikerült megmenteni.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=tqpoEygOQc4&feature=emb_logo

A lap a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivőjétől megtudta, hogy a tűzoltóknak egyáltalán nincs olyan matraca, amit ilyen helyzetben használhatnának, de a helyszínelő tűzoltóegységnek még emelőkosaras járműve sem volt, hiszen abból is csak három van az ország egyik legnagyobb megyéjében. A legközelebbit 8 kilométerről kellett a helyszínre vinni, ám sajnos túl későn érkezett meg – írja a Bors.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!