Közvetítés

2023.08.29. 09:36

Rekordokat döntött a közmédia sportcsatornáján is a budapesti atlétikai vb

Több mint 2,9 millióan kapcsolódtak be az atlétikai világbajnokság közvetítéseibe – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája hétfőn az MTI-vel.

MW

Szurkolók a férfi maratonfutás versenyén a budapesti atlétikai világbajnokságon az Erzsébet téren 2023. augusztus 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A tájékoztatás szerint a vasárnap véget ért budapesti atlétikai világbajnokság minden pillanatát követhették a szurkolók az M4 Sporton, a Kossuth rádión és az m4sport.hu oldalon.

A közleményben hangsúlyozták: Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye a közmédia sportcsatornáján is rekordokat döntött:

a kilenc nap alatt több mint 2,9 millióan kapcsolódtak be a vb eseményeibe, 4 nap is piacvezető volt a csatorna.

Ezek voltak a csatorna indulása óta a legnézettebb atlétikai közvetítések Magyarországon – jelezték.

Azt írták:

augusztus 19. és 27. között az M4 Sport és az M4 Sport+ több mint 90 órában foglalkozott az atlétikai világbajnokság eseményeivel.

Az esti programok tömegeket ültettek a televízió elé, 900 ezer és 1,1 millió között volt a közvetítésekbe bekapcsolódók száma. A világbajnokság kilenc napjából négy alkalommal is piacvezető volt Magyarország legnézettebb sportcsatornája, és egy néző átlagosan 11 és fél órát látott a vb eseményeiből – ismertették.

A világbajnokság legnézettebb eseménye a férfi kalapácsvetés döntője volt:

„569 ezer néző, a televíziónézők 19,2 százaléka szurkolt Halász Bencének a döntőben, de félmillió feletti nézettséget hozott a férfi 100 méteres síkfutás és a férfi gerelyhajítás döntője is”

– fogalmaztak. Hozzátették: az m4sport.hu dedikált aloldalán 268 ezer egyedi látogató fogyasztotta a világbajnokság tartalmait.

A budapesti világbajnokság eseményei voltak a legnézettebb atlétikai közvetítések az M4 Sport csatorna történetében – áll a közleményben.

Idézték Székely Dávidot, az M4 Sport csatornaigazgatóját, aki kiemelte: rendkívül büszkék arra, hogy mind a négy hétvégi napon piacvezető volt az M4 Sport és csaknem hárommillió ember nézett bele az atlétikai vb közvetítéseibe.

A mi kollégáink döntötték el az elsőtől az utolsó kockáig, hogy mi kerüljön adásba

– mutatott rá. Megjegyezte: ez az első olyan sportesemény, ami után nincs benne hiányérzet.

„Nagyon magasra tette Budapest a lécet, és az lesz a legfontosabb feladatunk a közmédiában, hogy az emberek továbbra is kövessék az atlétika eseményeit” – jelentette ki Székely Dávid.

A közlemény szerint a jövőben is az M4 Sport közvetít minden kiemelt atlétikai versenyt: 2029-ig a Gyémánt Liga-sorozatokat és a világbajnokságokat is az M4 Sporton követhetik az érdeklődők.

A kínálatban szerepel még három utcai futó (2025, 2027, 2029) és három U20-as (2024, 2026, 2028) világbajnokság, továbbá három-három csapat gyalogló- (2024, 2026, 2028), mezeifutó- (2024, 2026, 2028) és váltó-vb (2025, 2027, 2029).

Emellett az MTVA rendelkezik valamennyi Európa-bajnokság közvetítési jogával 2027-ig, és ugyancsak a közmédia csatornáin lesznek láthatóak az olimpiák is 2032-ig.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!