Atlétikai világbajnokság

2023.08.19. 13:18

Óriásit futott, de lemaradt a döntőről a két tatabányaival felálló mix-váltó

Hatalmas országos csúccsal lett 11. a csapat.

Kun Attila

Tatabányaiak a világ szeme előtt: Molnár Janka váltja Wahl Zoltánt (középen)

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Budapesten zajló atlétikai világbajnokság szombati nyitónapján rendezték többek között a 4x400 méteres vegyes váltófutás küzdelmeit, amelyben a két tatabányai futóval (Molnár Janka és Wahl Zoltán is a TSC-Geotech versenyzője) felálló magyar válogatott is részt vett. A két előfutamból az első három helyezett, valamint a további két legjobb idővel rendelkező csapat jutott a nyolcas döntőbe. 

A magyar csapat az első előfutamba került

Molnár Attila szenzációs futással az első helyen adta át a váltóbotot Kéri Biankának, akit a negyedik helyen váltott Wahl Zoltán. A tatabányaiak (egyébként elsősorban 200-as) futója ugyancsak negyedikként zárt, majd csapattársa, (az inkább 400 gátas) Molnár Janka volt a befutó, aki a többiekhez hasonlóan hatalmasat küzdve az ötödik helyre hozta be a váltót. A magyar csapat hatalmas, 3:14,08 perces országos csúcsot ért el, és még reménykedhetett a döntőbe jutásban. Ez végül nem jött össze, a második futamban az első három helyezett mellett további két váltó is jobb időt ért el a mieinkél, amely összesítésben végül 11. lett.

A versenyt követően a versenyzők nyilatkoztak az M4 Sportnak.

Éreztük, hogy jó eredményt érhetünk el, hiszen végig jó pozícióban haladtunk. Mindent kiadtunk magunkból

– nyilatkozta Wahl Zoltán. Molnár Janka a többiekhez hasonlóan kiemelte, hogy óriási pluszt kaptak a közönségtől. Mint mondta:

Nagyon kemény verseny volt, keményebb, mint lenni szokott, különösen a legvége.

– Gratulálok a váltónak, nagyon szép eredményt értek el, mindössze 0,18 másodperccel maradtak le a döntőről. Jó futás volt, mindent kihoztak magukból – nyilatkozta lapunknak Babicz Pál, a TSC-Geotech utánpótlás-vezetőedzője, egykori válogatott, többszörös magyar bajnok távolugró.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!