Hazai pályán

2023.08.25. 20:17

Kiestek a magyar váltófutók, Kéri sem jutott tovább

A női és a férfi váltó tagjainak szurkolhatott a Nemzeti Atlétikai Központba kilátogató több ezer néző péntek este, sajnos azonban továbbjutásnak nem örülhettünk. Kéri Biankának sem sikerült a döntőbe jutnia.

MW

Takács Boglárka, Csóti Jusztina, Kerekes Gréta és Kocsis Anna Luca (b-j) a női 4x100 méteres váltófutás előfutamában

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A 19. atlétikai világbajnokság hetedik, pénteki napjának esti programjában a női és a férfi váltó is érdekelt volt 4x100-as távon. 

A férfiaknak nem sikerült 

A férfi csapat a Illovszky Dominik, Boros Bence, Szabó Dániel, Pap Márk négyessel vágott neki a versenynek, amelynek a végén sajnos nem sikerült a továbbjutást kiharcolniuk. 

A magyar csapat az első futamban kapott helyet, továbbjutást az első három hely mellett a további két legjobb idő ért.

A négyes első embere Illovszky Dominik volt, aki a hatos pályán a japán és a jamaicai futó között rajtolt, de ebben a futamban indultak a két 100-as világbajnokkal, Christian Coleman-nal és Fred Kerley-vel felálló amerikaiak is. 

Illovszky Boros Bencének adta át a váltóbotot, majd Szabó Dániel következett, Pap Márk pedig 39.55 mp-es eredménnyel ért célba, ami a váltó idei legjobbja. 

A futamot az amerikaiak nyerték 37.67 mp-cel, a világ idei legjobbjával.

A magyar férfiváltó a 6. helyen ért célba futamában, összesítésben a 13. helyen végeztek.

PAP Márk
Pap Márk a férfi 4x100 méteres váltófutás előfutamában a budapesti atlétikai világbajnokságon 
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

A nőknek sem jött össze a továbbjutás

A nők a Kerekes Gréta, Csóti Jusztina, Takács Boglárka, Kocsis Anna Luca négyessel vágtak neki a versenynek az egyes pályán, a magyar szurkolók buzdítása mellett. A női magyar váltó egyébként először indult ebben a számban atlétikai világbajnokságon.

Nem ment simán a rajt, amit első nekifutásra vissza is lőttek, amit a 30 ezer néző jól hallható morajlása kísért.

A második rajt már simán lement, amit az amerikaiak nyertek Elefántcsontpart és Olaszország előtt. 

A magyar váltó országos csúcsot futva, 43.38-as idővel a hetedik helyen végzett futamában, összesítésben pedig a 14. helyen végeztek.

Kéri nagyot küzdött

A női 800 méteres síkfutás elődöntőjéből nem sikerült továbbjutnia a nagyot küzdő Kéri Biankának a budapesti atlétikai világbajnokságon.

A magyar futó az elején a mezőny végén haladt, majd az utolsó kanyar előtt megpróbált előre törni, egy ideig a harmadik helyen is futott,

azonban nem bírta a tempót és a célegyenesben sorra elkezdték leelőzni, végül egyetlen hajszállal a nyolcadik végzett. Kéri fantasztikus hangulatban futhatott, nagyon szurkolt neki a hazai közönség, aki nagy küzdéssel hálálta ezt meg! Kéri Bianka ideje 2:01.68 lett a végére.

BARTHA-KÉRI Bianka
Kéri Bianka a női 800 méteres síkfutás elõdöntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!