Rendhagyó eredményhirdetés

2023.08.16. 12:46

Az érmeket a világbajnokságok történetében először a stadionon kívül adják át (videó)

Baji Balázs, a szombaton rajtoló budapesti atlétikai világbajnokság nagykövete szerdán elmondta, hogy az eredményhirdetésekre rendhagyó módon a stadionon kívül kerül majd sor.

MW

Bodor-Joó Renáta táncművész a budapesti atlétikai világbajnokság érmeinek bemutatóján a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A vb-bronzérmes gátfutó az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában hangsúlyozta, hogy több aprósággal is készülnek, a versenyzőket például látványos showelemekkel mutatják be, amely egyfajta különleges ceremónia lesz.

A helyszínen élő zenével fogjuk őket bemutatni és ráhangolni a versenyre, de a sok apró meglepetés között szerepel még az érmek átadása, ugyanis a világbajnokságok történetében először ez kikerül a stadionon kívülre. Az érmeket az esti programok előtt a Nemzeti Atlétikai Központ területén kialakított medálplázában kapják meg a sportolók, így külön figyelem irányul majd rájuk

- mondta Baji Balázs. Hozzátette, hogy az atléták edzői is megkapják a versenyzőjük által nyert medálokat.

NÉMETH Balázs; BAJI Balázs; SCHMIDT Ádám
Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó, Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa és Németh Balázs, a világbajnokságot szervezõ Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (b-j) a bajnokság érmeinek bemutatóján a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 8-án
Fotó: Szigetváry Zsolt / Forrás: MTI

A nézők igazi élményekben részesülhetnek és közel kerülhetnek az atlétikai versenyszámokhoz, a szurkolói zónában például játékos módon kipróbálhatják az atlétikai mozgásformákat és rájöhetnek a fiatalok, milyen jó dolog sportolni, illetve atletizálni

- fogalmazott.

Kovács „Kokó” István is ott lesz az atlétikai v-n

A korábbi legendás bokszoló, Kovács „Kokó” István számára nagyon sokat jelentett 1997-ben a hazai közönség buzdítása: világbajnoki címet nyert. 

Baji Balázs saját versenyszámára is kitért, a 110 méteres gátfutásra, melyben Szeles Bálint áll rajthoz. Az Európa-bajnoki ezüstérmes abban bízik, hogy Szeles egészen a középdöntőig menetel, ahol egy felszabadult futással akár egyéni csúcsot is futhat. De kiemelte, nagyon erős a mezőny, ezért nehéz dolga lesz a 24 éves magyar sprinternek.

Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét - amelyen minden idők legnagyobb létszámú, 63 fős magyar csapata indul - augusztus 19. és 27. között a Nemzeti Atlétikai Központban rendezik, az utcai futó- és gyaloglóversenyek központja a Hősök tere lesz.

Magyarország szépségeit bemutató fotókiállítás nyílt

Magyarország szépségeit bemutató, 42 képből álló fotókiállítás lesz látható a szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságnak otthon adó Nemzeti Atlétikai Központ stadionparkjában.

Kaiser Ottó, a Magyarország 365 fotópályázat zsűrielnöke a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte: a kiállítással arra szeretnék felhívni a világbajnokságra több mint 200 országból érkező 2000 versenyző, valamint a 100 országból idelátogató közel 50 ezer külföldi vendég figyelmét, hogy Magyarország gyönyörű, mert tele van természeti szépségekkel, karakteres épületekkel és életerős közösségekkel, csodálnivaló az ország kultúrája.

KAISER Ottó
Kaiser Ottó, a Magyarország 365 fotópályázat zsűrielnöke beszél a Magyarország szépségeit bemutató, 42 képből álló fotókiállítás megnyitóján a három nap múlva kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságnak otthon adó Nemzeti Atlétikai Központnál, a stadionparkban 2023. augusztus 16-án
Fotó: Máthé Zoltán / Forrás: MTI

Hozzátette: a kiállítással az a céljuk, hogy mindazt bemutassák, amire mi magyarok büszkék lehetünk. Hangsúlyozta, bízik abban, a képek megtekintése olyan erős döntést hoz majd a külföldről idelátogatókban, hogy később érdemes visszatérniük Magyarországra.

Mint elhangzott, a  Magyarország 365 fotópályázat 2019-ben indult, az amatőr és profi fotósok mintegy 124 ezer képet küldtek be, és a zsűri közülük választotta ki a legjobb 42-t. A kiállítás az augusztus 27-ig tartó vb idején lesz látható és mivel a képeket hátulról megvilágítják, így este is megtekinthető.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!