Segítség

2023.08.18. 19:58

A közösségi közlekedést javasolja a rendezvény idejére a BKK

Nem lehet majd parkolni a Nemzeti Atlétikai Központ környékén a szombaton kezdődő, augusztus 27-ig tartó atlétikai világbajnokság idején, ezért a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a közösségi közlekedést javasolja a rendezvényre látogatóknak – tájékoztatta az MTI-t a BKK pénteken.

MW

A tömegközlekedés használatát javasolja a BKK az atlétikai vb-re érkezőknek

Forrás: MTI

Fotó: Branstetter Sándor

A Közvágóhíd és a Duna között elhelyezkedő Nemzeti Atlétikai Központ megközelítéséhez a BKK a következőket javasolja: 

az 1-es, a 2-es vagy a 24-es villamossal Közvágóhíd megállóig, vagy az 54-es, az 55-ös, a 223E, a 224-es, vagy a 224E autóbusszal Közvágóhíd megállóig, illetve kizárólag hétköznapokon a 179-es busszal a Nemzeti Atlétikai Stadion megállóig, illetve a H7-es HÉV-vel a MÜPA - Nemzeti Színház megállóig, vagy a H6-os HÉV-vel a Közvágóhíd megállóig utazhatnak a világbajnokság látogatói.

Több versenyszámot a Hősök tere környékén tartanak meg, 

ezért szombaton és vasárnap hajnal négy és tizenegy óra között lezárják az Andrássy utat a Bajza utca és a Hősök tere között, valamint a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között.

Augusztus 23-án este kilenctől csütörtök reggel hatig lezárják az Andrássy utat az Oktogon és a Izabella utca között, majd 13:00-ig a Kodály körönd és a Hősök tere között.Szombaton és vasárnap 4:00 és 11:00 

között a 105-ös és a 210B buszok a Gyöngyösi utca felé a Bajza utca - Podmaniczky utca, a belváros irányába a Szondi utca - Szinyei Merse utca útvonalon járnak. 

A járatok Pest és Buda között az augusztus 20-i nemzeti ünnephez kapcsolódó forgalomkorlátozások miatt az Erzsébet hídon járnak.

A Dózsa György úton közlekedő járatok (20E, 30, 30A, 230, 75, 79) szombaton és vasárnap 4:00 és 11:00 között, valamint augusztus 24-én 4:00 és 13:00 között az alábbiak szerint közlekednek:

 a 20E busz mindkét irányba a Dvořák sétány - Zichy Mihály út - Erzsébet királyné útja - Hungária körút útvonalon, a 30-as, a 30A, a 230-as buszok és a 79-es trolibusz mindkét irányban a Dvořák sétány - Zichy Mihály út - Hermina út - Állatkerti körút útvonalon jár.

A BKK a BKK INFO nevű weboldalán folyamatosan frissíti a közlekedéssel kapcsolatos információkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!