Maratoni versenyek

2023.08.25. 10:23

A hétvégén az egész világ láthatja Budapest szépségeit

A hétvégi maratoni versenyek révén az egész világ láthatja majd Budapest szépségeit az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója szerint – írja az MTI.

MW

A drónnal készült képen a férfi és a női 35 kilométeres gyaloglás mezőnye a rajt után a budapesti atlétikai világbajnokságon a Hősök terén 2023. augusztus 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

„A vb két talán legfontosabb napja következik, hiszen szombaton és vasárnap rendezzük a női és férfi maratont, ami alkalom arra, hogy megmutassuk az egész világnak a magyar fővárost” – mondta Németh Balázs pénteken az M1 aktuális csatornának.

Úgy jelöltük ki az útvonalat, hogy a főváros legszebb részein vezessen, a Hősök terén lesz a rajt és a cél, a résztvevők lefutnak az Andrássy úton a Duna-partig, majd következik az Akadémia előtti tér, a Lánchíd, az Alagút, az Attila út, aztán vissza a Várkert bazár előtt, majd megint Lánchíd és Andrássy út. Ez egy 10 kilométeres kör, amelyet négyszer teljesítenek a futók a 2195 méteres felvezető szakasz után.

 

Németh Balázs kifejtette, a maraton lebonyolítása némi kényelmetlenséggel jár, lesznek útlezárások, de ez az ára annak, hogy „megmutassuk magunkat a világnak”.

A rajt reggel 7 órakor lesz mindkét napon magyar futókkal, továbbá szurkolói pontokat alakítanak ki, a Hősök terén koncertekre kerül sor, és az Akadémia előtti téren, valamint a Várkert bazárnál is lesznek programok, zene és meglepetések.

„Mivel 9 és 10 óra között beérnek a futók, még nem lesz nagyon meleg” – emelte ki.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője közölte, egy komplex mentési terv alapján biztosítják a rendezvény minden elemét.

Kinn lesznek a mentőautók, a gyalogos elsősegélynyújtók, a speciális ellátóhelyek és ambulanciák. Mindenkit arra kérünk, hogy igyon sok folyadékot, és védje a fejét a közvetlen napsugárzástól, a Hősök futásán pedig csak akkor induljon el, ha egészséges és felkészült rá

– utalt a vasárnapi eseményre, melynek során bárki futhat közvetlenül a maraton után, pontosan ugyanazon az útvonalon, amelyen a világ legjobbjai is küzdenek az érmekért.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!