balatoni vakáció

2017.07.12. 14:21

Novák Katalin: egyszülős családok gyerekei nyaralhatnak augusztusban Fonyódligeten

Százötven, egyszülős családban élő gyerek nyaralhat augusztusban egy hétig Fonyódligeten, az Erzsébet-táborban jelképes összegért – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Idén először jelentkezhettek a gyermeküket egyedül nevelők az Erzsébet-programba, az érdeklődés óriási volt − mondta Novák Katalin. A kormánynak a családok a legfontosabbak, az intézkedések középpontjában ők állnak, ideértve az egyszülős családokat is − hangsúlyozta.

A családpolitikai intézkedések mindegyike − a családi otthonteremtési kedvezmény, az ingyen tankönyv és étkeztetés, a családi adókedvezmény − hozzáférhető az egyszülős családoknak is, ettől az évtől kezdve pedig a bölcsődei felvételinél is előnyt élveznek a gyermeküket egyedül nevelők − emelte ki Novák Katalin, hozzátéve, hogy a kormány kifejezetten igyekszik figyelembe venni az egyszülős családok sajátos igényeit, amihez nagy segítséget kapnak az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványtól.

Magyarországon mintegy 300 ezer egyszülős család van, amelyekben 500 ezer gyerek nevelkedik. A gyermeküket egyedül nevelőknek különösen nehéz megoldaniuk a nyári szünetben a felügyeletet, így a Balaton parti táborozás nemcsak a gyerekeknek élmény, hanem a szülőknek is praktikus segítség − tette hozzá Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vezetője.

Nagy Anna elmondta még, hogy egy friss kutatásuk szerint az egyszülős családoknak az anyagi gondoknál is nagyobb problémát jelent az elszigetelődés és az elmagányosodás. Ezen próbálnak segíteni a nemrég elindult https://www.egyszulos-magazin.hu/ honlapon, valamint a kormányzati támogatással nemsokára megvalósuló Egyszülős Központban is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!