Újpestiek rendbontása

2017.07.18. 16:47

A botrányos szurkolás következményei

Címkék#Újpest FC

Felfüggesztett stadionbezárással büntette az Újpest FC-t a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden a szurkolók megbotránkoztató viselkedése miatt.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint az új idényben minden csapat „tiszta lappal” indult, az újpesti szurkolók paksi magatartása után a testületnek mégis kiemelkedően szigorú büntetésről kellett határoznia, ugyanis „szinte folyamatosan elfogadhatatlan, minősíthetetlen stílusban, részben rasszista vagy szexista módon nyilvánultak meg”.

Az MLSZ hangsúlyozza, nem avatkozik bele egy klub és a szurkolók kapcsolatrendszerébe, egyik fél mellett sem foglal állást, de a bizottságnak az európai szövetség (UEFA) gyakorlatában is a legszigorúbb elbírálás alá eső rasszista, antiszemita, szexista rigmusok hallatán nincs más lehetősége, mint a felfüggesztett stadionbezárás.

A jogerőre emelkedés után, újabb szurkolói fegyelmi vétség esetén zárt kapus mérkőzés megrendezésére kötelezik az Újpest FC-t, amelyre 500 ezer forintos pénzbüntetést is kiróttak. A rasszizmus esetén kiszabható legsúlyosabb pénzbüntetés 10 millió forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!