Kődobálók

2017.07.04. 12:40

Benzint akartak rabolni, lebuktak a kődobálók

Vádat emeltek a kődobálók ellen, akik több kamiont rongáltak meg, ezzel komoly anyagi kárt okoztak és életeket sodortak veszélybe.

Mediaworks Online / MTI

Köveket és cementes zsákot hajigált kamionokra az M7-es és M0-s autóúton átívelő füljáróról az a húszas éveiben járó két férfi és egy nő, akik ellen most emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség. A férfiakat emberölési kísérlettel is vádolják, a nőt csak a közlekedés biztonsága elleni bűntettel és rongálással.

A galeri még tavaly döntötte el, hogy pusztán szórakozásból köveket fognak dobálni az autókra a felüljáróról. Össze is gyűjtötték a muníciót, amelyet az egyikük kocsijában raktározták el, majd 2016 februárjában támadásba is lendültek és az autóból megdobtak egy buszt, amelynek beverték az ablakát. Márciusban újabb autóbuszt támadtak meg és annak is sikerült bezúzni az ablakát, ezzel összesen 300 ezer forintos kárt okoztak.

A fiatalok következő áldozata két egymás mögött haladó kamion volt, amelyeket a felüljárón várakozva szemeltek ki, majd a megfelelő pillanatban kőesőt zúdítottak rájuk. A támadásban újfent a teherautók ablakai törtek be, és áldozatul esett egy luxusverda is, amelyet az egyik teherkocsi szállított. A támadók eztán autóba vágták magukat és elporoztak.

Egy másik alkalommal a két pasi 25 kilós cementes zsákot lopott egy építkezésről, nem sokat gondolkodtak, ezt is hozzávágták – ne erőlködjenek, nem találják ki – egy újabb kamionhoz! Nem csoda, ennek az ablaka is betört, ráadásul a cement be is „havazta” a fülkét. Szerencsére a sofőr nem sérült meg, és sikerült megállnia.

A banda végül rendőrkézre akadt, de nem kődobálás közben fülelték le őket, hanem tankoláskor. Azt eszelték ki, hogy nem fizetnek az üzemanyagért, leszerelték hát a rendszámot, és símaszkot kanyarítottak a fejükre, ezt azonban kiszúrta a diósdi benzinkút személyzete és értesítették a rendőrséget. A fiatalokat itt kapták el – és mit ad Isten – mintegy húsz követ találtak az autójukban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!