Edzőtábor

2023.02.23. 10:00

Vármegyénk játékvezetői készen állnak a tavaszi folytatásra

A hétvégén a tatai edzőtáborban tartották szokásos tavaszi továbbképzésüket vármegyénk labdarúgó-játékvezetői.

Kun Attila

Fizikai felkészültségüket is bizonyították vármegyénk játékvezetői

Fotó: Pálmai Róbert

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Komárom-Esztergom Vármegyei Igazgatóságának Játékvezetői Bizottsága által szervezett továbbképzésén mintegy 80-an vettek részt, köztük az a 26 bírójelölt is, akik a közelmúltban indult vármegyei játékvezetői tanfolyamot végzik.

Pénteken délután a vármegyei akadémia tagjai (ők azok, akik a legtehetségesebb helyi játékvezetőkként jelenleg a legnagyobb eséllyel pályáznak arra, hogy az országos akadémiára kerüljenek, majd ezt követően akár NB-s kerettagokká váljanak) kezdték a programot, számukra pluszfeladatként mérkőzés- és videós feladatok elemzése szerepelt a napirendben.

Szombaton érkeztek a többiek is, akik reggel már az ilyenkor megszokott fizikai teszttel kezdték a napot. A résztvevők Büki Gábor, Drabon Barnabás, Juhász Dávid, Kronavetter János és Molnár István tolmácsolásában több előadást is meghallgattak a játékvezetés különböző részterületeiről (az őszi idény értékelése, játékosok védelme, kispadok kezelése, lesek megítélése, videós elemzések), emellett köszöntőt mondott dr. Kancz Csaba főispán, a vármegyei igazgatóság társadalmi elnöke, valamint Tóth Attila versenybizottsági elnök. Díjakat kaptak a jubiláló játékvezetők is.

– Ez volt az első edzőtáborom, amelyen már országos kerettagként vehettem részt. Jó volt visszajönni a régi kollégák közé és segíteni a felkészülésüket, visszaadni valamit abból, amit én is kaptam a játékvezető-pályafutásom során. Én ezúttal a videós feladatok elemzését vállaltam magamra. Számomra is új élményt nyújtott, hogy ezúttal már előadóként, a továbbképzést más szempontból látva vehettem részt a munkában – tudtuk meg Büki Gábortól, aki vármegyénkből indulva tavaly nyáron került fel az NB III.-as keretbe. 

Elismerést kaptak a bálon
A koronavírus-járvány pandémia miatt 3 év kihagyás után rendezték meg újra a vármegyei játékvezetői bált, ezúttal Esztergomban. A rendezvényt Popovics György, a vármegye közgyűlésének elnöke, az MLSZ vármegyei társadalmi elnökségének tagja, és Khéner László, az MLSZ vármegyei igazgatója nyitották meg. Jelen volt és közreműködött a díjak átadásában Erős Gábor országgyűlési képviselő is.
Elismeréseket kaptak:
5 éves jubileum: Kis Gergő, Linn Kevin, Derecskei Bence, Udvardi Krisztián.
10 éves jubileum: Frank Viktor, Katona Bence, Sirokmán Alex.
15 éves jubileum: Lovas Gábor, Sipos Tamás.
20 éves jubileum: Dávid Rita, Szalai Dániel.
30 éves jubileum: Joó János, Horváth István, Paulovics Imre, Horváth Attila (posztumusz).
40 éves jubileum: Kara Zoltán.
NB III-as felkerülés különdíj: Büki Gábor, Drabon Barnabás, Frank Viktor.
Csejtei István Példakép-díj: Baranyai László.
2022-es év újonca: Kiss Dominik.
2022-es év legjobb 25 év alatti játékvezetője: Kreitl Tamás.
2022-es év legjobb asszisztense: Frank Viktor.
2022-es év legjobb játékvezetője: Drabon Barnabás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!