Kézilabda

2024.04.14. 15:47

Egy nagyon sima győzelem és egy nagyon sima vereség

Komárom-Esztergom mindkét női kézicsapata pályára lépett a szombati játéknapon, amelynek végén csak az egyik gárda örülhetett győzelemnek.

Kemma.hu

Két nagyon eltérő mérkőzést játszottak vármegyénk csapatai a női kézilabda NB1/B-ben. A Vitézek rendkívül magabiztosan győzték le ellenfelüket, míg a komáromi gárda meccse ugyanilyen sima eredményt hozott, ám ott az ellenfél örülhetett ennek.

Nem adott esélyt ellenfelének az Esztergomi Vitézek (feketében)
Nem adott esélyt ellenfelének az Esztergomi Vitézek (feketében)
Fotó: Viszló Balázs

Az Esztergomi Vitézek esélyeshez méltó módon kezdte az összecsapását, támadásban szinte minden lövésükből gól lett. A védekezésük az első félidőben még szellős volt, de így is magabiztos előnyt dolgoztak ki a szünetre. A második játékrészre a védekezés is feljavult, 10 gólon tartották a vendégeket, miközben elöl semmi nem változott, sorra szerezték a gólokat a Vitézek. A győzelem egy pillanatra sem forgott veszélyben, az első perctől kezdve vezető esztergomiak végül tizenkét góllal múlták felül a középmezőnyhöz tartozó Eszterházy csapatát.

A Komárom VSE csapatára sokkal nehezebb találkozó várt, hiszen a listavezető, minden bizonnyal a feljutást is elérő szombathelyiekhez látogattak. A nagy különbségű vereség ugyan nem volt benne előzetesen, de a KVSE lányai nem tudtak mit kezdeni a hazaiak védekezésével. Sokat elárul a mérkőzésről, hogy Neukum Tamás csapata a húsz szerzett találatot sem érte el. Egyedül Balogh Babett nőtt fel a feladathoz, aki egymaga tízszer zörgette meg a szombathelyiek hálóját, az egész csapat góljainak több mint a felét ő szerezte.

Kézilabda NB1/B, női, 24. forduló

Esztergomi Vitézek - Eszterházy SC 37-25 (20-15)
Suzuki Aréna, Esztergom, 450 néző
Vezette: Dáné Rita, Marton Zsófia
Esztergomi Vitézek: Berkesi, Herczeg, Merő (kapusok) - Tomasek, Ábrahám 1, Hajtai 5, Valovics 1, Varga 2, Horváth 5, Majoros 1, Takács 6 (2), Baumann 1 (1), Mlinkó 9 (3), Pap 1, Szucsánszki 5, Albert. Vezetőedző: Karvalics Tamás
Kiállítások: 0, illetve 16 perc.
Hétméteresek: 7/6, illetve 2/1.

 

Szombathelyi KKA - Komárom VSE 32-18 (17-7)
Haladás Sportkomplexum, Szombathely, 400 néző
Vezette: Konkoly Áron, Oláh Bence
Komárom: Nagy É., Orbán (kapusok) - Ács, Gál 1, Balogh 10 (4), Világos 3, Szabó-Kovacsitz, Wutschi 1, Gengeliczky, Nagy L. 3 (1), Temes. Vezetőedző: Neukum Tamás
Kiállítások: 12, illetve 8 perc.
Hétmétéresek: 1/1, illetve 8/5

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában