Teljesítménytúra

2024.04.20. 20:09

Telt ház a Gerecse 50-en: fotókon az esőfelhőket is legyőző hősök

Április 20-án rendezték meg a híres teljesítménytúrát. Bár az időjárás meg-megijesztette a nevezőket és indulókat, végül ők és a Gerecse 50 győzött.

Kemma.hu

A Gerecse 50 indulói négy távnak vághattak neki

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zetovics Márió

A Gerecse 50 Tatabányán reggel hattól várta az indulókat. Az ötven kilométeres táv indulói nyolcig indulhattak el, de mellettük a 10, 20 és 30 kilométeres távnak  is neki lehetett vágni a nap folyamán. A két legnagyobb táv rajtja nyolcig lezajlott, a két kisebbé pedig 9 és 11 óra között volt. A versenyközpont ezúttal is a Megyeháza tér volt, ahogy tavaly. 

Gerecse 50 2024.
A Gerecse 50 indulói négy távnak vághattak neki
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Ami viszont nagy változás, hogy míg tavaly valamivel többen, mint 4300-an vágtak neki a teljesítménytúrának, az idén nyolcezren, vagyis telt ház volt a Gerecsében. Ennyi ugyanis a létszámlimit, ahányan nevezhettek a versenyre. Az első etapban, mint azt a szervezők a közösségi oldalukon írták, 2517-en indultak neki az ötven kilométernek, és 1322-en a harmincnak. Az időjárás ugyan az idén is próbálkozott, de a tavalyi nagy sárdagasztás elmaradt. Csak csepergő eső ijesztgette néha a túrázókat, de többször a napszemüveg is jó szolgálatot tett. 

A közelmúltban Horváth Zoltán, a Gerecse 50 atyja mesélt nekünk a különleges teljesítménytúráról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában