Mészárszék a pályán

2024.04.15. 15:51

Két csapat is kivégezte az ellenfelét

Szép nyárias időben folytatódott a vármegyei másodosztály küzdelme a hétvégén. A megye kettő első két helyén álló csapat egyike sem kegyelmezett az ellenfelének.

Nagy küzdelemben mindhárom pontot elvitte az Ács (zöldben) csapata a Tardos otthonából

Fotó: Flajsz Peter

A listavezető Mocsa KSE továbbra sem lassít, szélsebesen robognak az aranyérem felé kikövezett úton. Érdekes, hogy a megye kettő két egyik legjobb formájában lévő csapat találkozott egymással, mégsem tekinthettünk a Tatabányai Vasas mocsai vendégjátékára igazi rangadóként a két együttes között lévő különbség miatt. Bár ekkora fölényt sem jósoltunk előzetesen, a mocsaiak nem kegyelmeztek a vármegyeszékhely csapatának. A csapatból ketten is elemükben voltak: Csizmadia hármat, Kerekes négyet rámolt be a Vasas kapujába, így továbbra is őrzik magabiztos előnyüket a tabella tetején.

Szemek a labdán. Az Ácsi Kinizsi (zöld-fehérben) nagy meglepetésre legyőzte a megye kettőben a Tardos csapatát
Szemek a labdán. Az Ácsi Kinizsi (zöld-fehérben) nagy meglepetésre legyőzte a megye kettőben a Tardos csapatát
Fotó: Flajsz Peter

A második helyen álló Környe szintén megnyitotta a gólcsapot: összesen nyolc találattal szomorították a Piliscsév csapatát. Bár sorra szerzik a győzelmeket, egyelőre nem nagyon látni, hogy be tudnák érni a Mocsa gárdáját, pedig az utolsó fordulóban még játszanak egymás ellen. Az elmúlt hetek pontvesztései miatt az aranycsatából látszólag kihulló Dunaszentmiklós ezúttal jó formát mutatott a Csolnok otthonában, ahonnan kevés csapat szokta elvinni a pontokat. Bár az első félidő még nem hozott találatot, a második játékrészben beindították a rakétákat a szentmiklósiak és megerősítették pozíciójukat a dobogón.

Meglepetések a megye kettőben

A Zsámbék második csapata bár közel állt hozzá, ezúttal sem tudta megszakítani a rossz sorozatát. Nagyigmándon hiába vezettek még a szünetben, a hazaiak a második felvonás elején megfordították a találkozó állását, és mivel több gólt már egyik gárda sem szerzett, a zsámbéki csikócsapatnak kilenc meccsesre nyúlt a negatív szériája. A forduló meglepetését a tabella utolsó helyén szerénykedő Gyermely szolgáltatta: nem elég, hogy legyőzték a stabil középcsapatnak számító bakonysárkányiakat, ezt olyan magabiztossággal tették, mintha a magasabb célokért küzdenének. További öröm lehet számukra, hogy ezúttal is lehúzták a rolót. A naptári évben ez már a második mérkőzésük volt, hogy kapott gól nélkül zsebelték be mindhárom pontot. 

Szintén kevesen számítottak arra, hogy az egyik legjobb támadósorral rendelkező Ászár nem tud betalálni a fordulót megelőzően még az utolsó előtti helyen álló Tokodnak. Márpedig pontosan ez történt, a tokodiak pedig az egyetlen góljukkal is meg tudták nyerni a mérkőzést, amivel ráadásul előre tudtak lépni egy pozíciót. Az Ácsi Kinizsi is borította a papírformát a Tardos otthonában, ezzel egymást követő két találkozójukat tudták megnyerni, amivel felzárkóztak a középmezőny csapataira.

A góllövőlista élén továbbra sincsen változás, bár nem túl valószínű, hogy a hátralévő fordulókban változni fog ez a helyzet. Palotás Péter, az Ászár támadója ezúttal ugyan gólképtelen maradt, de az eddig szerzett harminc találatával továbbra is lőtávolon kívül van az osztály többi gólvágójához képest. Mögötte a hétvégén elemükben lévő mocsai támadók következnek, Csizmadia és Kerekes is 18-18 találattal áll.

 

Területi II. osztály, 22. forduló

Mocsa KSE - Tatabányai Vasas 9-1 (3-0)

Mocsa, vezette: Német R. (Dávid R., Vámosi B.)

Mocsa: Kovács - Szalai (Fehér Bence 60.), Rácz (Venczel 52.), Jordán, Csizmadia, Szabó (Prógli 52.), Kerekes, Czifra, Fehér Balázs, Mesterházi, Bilkó.

Tatabányai Vasas: Szondy (Kővári 46.) - Hegedűs, Turza (Szabó 65.), Nyári (Králl 46.), Hérics, Banicz, Tóth (Dombai 46.), Lakatos, Győrfi-Sánta, Kovács (Vankó 46.), Vajdai.

Gólszerzők: Szabó (4.), Kerekes (16., 41., 77., 87.), Csizmadia (52., 64., 65.), Jordán (59.), illetve Vankó (78.)

Környe SE - Piliscsévi SE 8-1 (3-1)

Környe, vezette: Mihályi G. (Kis B.)

Környe: Ténai - Neszlinger, Jónás R., Zelenai, Stefán (Mucsi 46.), Szerencse (Kerék 35.), Patyi (Babai 59.), Jónás J. (Hardi T. 46.), Nádudvari D. (Nádudvari Á. 65.), Bagosi, Mig.

Piliscsév: Mesterházi A. - Simon, Koller, Klányi, Mesterházi Cs., Pap, Szutor (Strbik 67.), Kucsera, Balogh, Szőke, Nagy.

Gólszerzők: Patyi (8.), Jónás J. (25.), Simon (öngól, 40.), Bagosi (56., 61.), Kerék (71.), Babai (83., 88.), illetve Kucsera (34.)

Gyermely - Bakonysárkányi SE 4-0 (3-0)

Gyermely, vezette: Szajkó Á. (Kiss Cs.)

Gyermely: Fülöp - Tóth L., Tóth D., Hullár (Bereznai 70.), Soós M., Váradi, Huszárovics, Grosz (Lévai 64.), Stréhli, Soós B. (Terplán 78.), Pap-Kolbert.

Bakonysárkány: Hartl (Wohl 46.) - Merkl M., Kokas, Merkl B., Pirsli, Lakatos, Nagy J.(Somogyi 75.), Nagy L. (Zsebő 67.), Manner, Büki, Wolf.

Gólszerzők: Tóth L. (16.), Huszárovics (34.), Pap-Kolbert (43.), Lévai (78.)

Csolnoki SZSE - Dunaszentmiklósi SE 1-2 (0-0)

Vígh Gábor Sporttelep, Csolnok, vezette: Papp M. (Péntek E., Varga-Nagy J.)

Csolnok: Nebehaj - Janosek, Barlangi, Berkeszi (Kalster 76.), Binder, Tarkövi (Nagy 56.), Vörös, Gause, Seregi, Kovács (Rendes 61.), Jantos (Petrovics 61.)

Dunaszentmiklós: Nyári - Pekár, Schmidt M. (Kerekes 80.), Dácher, Schmidt N., Schmidt D., Janetka (Takács (87.), Kovács, Tóth (Lőrincz 90.), Soós, Boros.

Gólszerzők: Kalster 92., illetve Soós 55., Schmidt M. (70.)

Tardosi FC-TAC - Ácsi Kinizsi SC 2-3 (1-3)

Tardos, vezette: Mann Á. (Nagy J., Mészáros G.)

Tardos: Kaincz - Gesztesi (Takács 75.), Somogyvári, Jakabovics, Tebele (Sztanek 80.), Fekete, Schaffer, Mészáros, Suhai, Szöllősi, Lázár.

Ács: Halasi - Bokréta, Pinczés (Tajder 71.), Kertész, Bögi, Kohár, Bakura, Németh, Kovács, Király (Ponty 79.), Nagy.

Gólszerzők:Suhai (39., 56.), illetve Németh M. (5., 41.), Kertész (20.)

Kiállítva. Mészáros (91.)

Nagyigmándi KSK - Zsámbéki Sport Klub II. 3-2 (1-2)

Nagyigmánd, vezette: Szabó G. (Berecz L.)

Nagyigmánd: Porcelán - Buzás, Turi, Szalai (Fülöp 85.), Friedel, Varga, Zvér, Kandorf, Krizsán, Müller, Torma.

Zsámbék II.: Szűcs - Krausz, Szabó, Katona, Peinlich, Oláh B., Oláh S., Vasuta, Baksa, Bánki, Bors.

Gólszerzők: Varga (42.), Friedel (56.), Zvér (63.), illetve Bánki (13.), Bors (44.)

Tokod SE - Ászár KSE 1-0 (0-0)

Tokod, vezette: Lovas G. (Bankó I.)

Tokod: Szerepi - Süveges B., Dionisio (Pásztor 76.), Varga G., Szántó (Robotka (68.), Tóth, Bartos, Németh (Süveges 35.), Ghete, Süveges M., Varga B.

Ászár: Lengyel - Bogdán (Somogyi 73.), Méhes, Szednár (Zséfár R. 81.), Palotás, Zséfár M., Ligeti, Kiss, Verebics, Kolonics, Hullám.

Gólszerző: Süveges M. (54.)

Kiállítva: Lengyel (41.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában