Képzés

2024.04.23. 18:48

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya Tatabányán járt +fotók

A tatabányai Árpád Gimnáziumban több mint százan gyűltek össze, hogy felnőtt csapatok edzőitől és a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitányától tanuljanak a sikeres röplabdázás elemeit.

Túri Csaba

Jan de Brandt, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya mutatja be a feladást

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zetovics Márió

Az elmúlt hétvégén Tatabányán tartott továbbképzést a feltörekvő edzőknek a Magyar Röplabda Szövetség. A szakmai napon nem csak elméleti előadások zajlottak, a különböző specifikus gyakorlatokat játékban is szemléltették a jelenlévőknek.

Sokan voltak kíváncsiak a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának előadására
Sokan voltak kíváncsiak a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának előadására
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Az Árpád Gimnáziumban megtartott szakmai napon több mint százan vettek részt, őket olyan elismert szakemberek oktatták, mint Buzás Miklós, a Dág KSE vezetőedzője, Szabados István, a TRSE szakmai igazgatója, vagy a legnagyobb névként Jan de Brandt, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya. 

Az előadások és gyakorlatok között olyan pontok szerepeltek, mint a hálón keresztüli komplex feladatok négy a négy ellen, mezőnyből történő feladás, vagy a védekezésből történő felállás. Az egykori szövetségi kapitány a TRSE ifjú röplabdásainak segítségével pedig megmutatta, hogyan kell párokban edzeni, vagy a „hogyan építsünk fel egy jó támadást?” cím alatt, miként lehet sikeresebben feladni egy játékossal.

A kora délutánig tartó szakmai képzés délelőtti részén Buzás Miklós még előadást tartott, majd pár órával később már a Dág csapatát vezette a férfi Extraliga hetedik helyére a Pénzügyőr elleni győzelemmel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában