Aranyhalmozók

2024.04.21. 15:45

Így méltatták Komárom-Esztergom büszkeségét a Fradi bajnoki címe után

A Ferencváros labdarúgócsapata zsinórban hatodik elsőségével, összesen 35. alkalommal hódította el a bajnoki címet. A ferencvárosi sikerben elévülhetetlen érdemei voltak a nyergesújfalui Hajnal Tamásnak is.

Túri Csaba

Dejan Sztankovics (jobbra) megköszönte Hajnal Tamásnak is a bajnoki címet

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Bár sokáig tartotta a lépést a Paks a Ferencváros csapatával az OTP Bank Liga idei kiírásában, végül nem férhetett kétség (ismét) a fővárosi zöld-fehérek elsőségéhez. A magyar rekorder a Kisvárda elleni 0-0-s döntetlennel szerezte meg története 35-ik bajnoki elsőségét. Az újabb bajnoki címben pedig óriási szerepe volt az esztergomi születésű, de Nyergesújfalun felnövő sportigazgatónak, Hajnal Tamásnak is.

A Ferencváros bajnoki címet nyert csapata
A Ferencváros bajnoki címet nyert csapata
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A Fradi szerb vezetőedzője, Dejan Sztankovics az idény elején vette át a csapat irányítását, ezzel első alkalommal lett magyar bajnok. A játékosként Bajnokok Ligája-győztes edző az első hely bebiztosítása után nem győzte méltatni vármegyénk büszkeségét a Fradi.hu-nak adott nyilatkozatában. — Kubatov Gábor elnök úrnak hálával tartozom. Egy kiváló ember. Az első perctől kezdve bízott bennem. Rögtön hatalmas érzelmi nyomást helyezett rám, hiszen azt mondta, partnerek vagyunk. Hajnal Tamásnak is nagyon köszönöm. Együtt dolgoztunk nap, mint nap, sokszor kemény döntéseket kellett meghoznunk. Köszönöm szépen a szakmai stáb minden tagjának a munkáját. Az ő eredményük ez a siker. Nélkülük semmire sem mentem volna — fogalmazott a szerb szakember.

A Ferencváros sportigazgatója nem felejti el, hogy honnan indult

Nem ő volt az egyetlen, aki Hajnal Tamás sikeréhez gratulált. Erős Gábor, Esztergom térségének országgyűlési képviselője, a Komárom-Esztergom vármegye Játékvezetői Bizottságának az elnöke a közösségi felületén üzent a Ferencváros sportigazgatójának: — Gratulálok a Ferencváros labdarúgó csapatának a 35.bajnoki címéhez! Térségünk is érintett a sikerben, hiszen az Esztergomban született, nyergesújfalui Hajnal Tamás a Ferencváros sportigazgatója! Szívből gratulálok! 

Hajnal Tamás nem szakadt el vármegyénktől, rendszeresen hazalátogat különböző sporteseményekre, vagy díjátadó gálákra. Az ő nevét viseli a nyergesújfalui Hajnal Tamás Sportcentrum is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában