Forduló

2024.03.09. 20:24

Szektorlabda Komáromban: NB1-es fordulót rendeztek az Arany17-ben

Az év első NB1-es szektorlabda-csapatbajnokságának adott otthont szombaton Komárom. Vasárnap a Tóth Tibor-emlékversennyel folytatódik a program.

Körtvélyfáy Dina

Horváth Imre, a Magyar Szektorlabda Szövetség elnöke elmondta, a csapatok négy játékosból állnak, az NB1-ben pedig tíz alakulat szerepel. Négy fordulót rendeznek egy évben, az első megmérettetésnek pedig Komárom adott otthont. A további fordulók Szegeden, Komlón és Szombathelyen lesznek.

Bedecs Attila, a komáromiak játékosa célozza meg az ellenfél kapuját
Bedecs Attila, a komáromiak játékosa célozza meg az ellenfél kapuját a szektorlabda fordulóban
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás:  24 Óra

A szektorlabda, azaz a nagyközönség számára inkább gombfociként ismert, egy magyar eredetű játék, a szövetség 1989-ben alakult meg. Egy meccs kétszer 13 percből áll, mert annak idején a szövetség vezetői nem tudtak megegyezni, hogy tíz, vagy tizenöt perces legyen egy félidő. Kompromisszumot kötöttek, így lett 13 perc.

Vasárnap a Kállai Ferenc ügyvezető elnök vezette komáromi Kassák Klub rendezi meg az egykori kiváló játékosuk, sportvezetőjük, Tóth Tibor emlékére hirdetett egyéni versenyt. Az egyéni ranglista azért is fontos, mert az első nyolc helyezett szektorlabdás kerül be a válogatott keretébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában