Kosárlabda

2024.01.12. 09:01

Nagyon kellene már a győzelem az MVM-OSE Lions-nak

Hazai pályán fogadja a bajnokesélyes Székesfehérvárt az Oroszlány.

Szabó Alexandra Barbara

Az MVM-OSE Lions nagyon szeretne győzni hazai közönsége előtt szombaton.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Kosárlabda, NB I/A, férfi, alapszakasz, 16. forduló
MVM-OSE Lions - Albacomp-Alba Fehérvár
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, szombat, 18 óra.

Továbbra is rossz formában vannak az oroszlányiak, legutóbb múlt szombaton végig hátrányban játszva, vendégként kaptak ki 94-77-re a Zalakerámia KK csapatától. Ezzel zsinórban már a negyedik vereségüket szenvedték el és 5-10-es mérleggel az utolsó előtti, 13. helyen állnak a bajnokságban. 

A most szombati rivális Alba Fehérvár azonban nagyon jó szezont fut, jelenleg a címvédő Falco KC Szombathely után a második helyen állnak a tabellán, 13-2-es mérleggel. Az alapszakaszban az Oroszlánnyal ellentétben csak kétszer szenvedtek el vereséget, az elsőt hosszabbítás után, 93-92-re a Debrecentől, a másikat pedig és a bajnokcsapat Szombathelytől 108-75-re. A két csapat már játszott egymás ellen októberben, akkor az eredmény 90-80 lett. 

Váradi Kornél, a Lions új vezetőedzője a kedd esti szurkolói ankéten elmondta, hogy nagyon pozitívak a benyomásai az új munkahelyén, és nagyon reméli, hogy ezt a pozitivitást át tudja majd fordítani a játék képére. Véleménye szerint a gárda összeállítása megfelelő, jól tudnak együttműködni, és olyan játékosok alkotják a csapatot, akik mindenre képesek a kosárlabdával a pályán. Illés Máté, a csapat kapitánya elmondta, a céljuk jelenleg az, hogy nyerjenek a bajnokesélyes székesfehérváriak ellen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában