Kosárlabda

2024.01.08. 17:18

Visszavágtak a zalaegerszegiek: sorozatban negyedszer veszített az MVM-OSE Lions

Váradi Kornél számára nem sikerült jól a bemutatkozás.

Kemma.hu

Deandre Gholston (balra) és Kyle Riddley (jobbra) kiváló játéka sem volt elengendő a győzelemhez

Forrás: Facebook/Zalakerámia ZTE KK

Kosárlabda, NB I/A, alapszakasz, férfi, 15. forduló
Zalakerámia KK - MVM-OSE Lions 94-77 (24-20, 21-22, 28-17, 21-18)
Zalaegerszeg, Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok, 1330 néző, vezette: Cziffra Cs. Zs., Nyilas I., Jakab L. I. 
Zalaegerszeg: Hicks 17, Paige 20/9, Csátaljay 2, Tóth 12, Osztojics 14. Csere: Szalay -, Mishula 15/9, Simó -, Csuti 3/3, Keller 4, Németh 7/3. Vezetőedző: Lubomir Ruzicka.
Oroszlány: Riddley 29/6, Szabadfi -, John Jr. 9/3, Gholston 27/9, Polutak 8. Csere: Balsay -, Ruják 2, Gáspár -, Illés -, Werner 2. Vezetőedző: Váradi Kornél.
Az eredmény alakulása: 4. perc: 11-4, 8. p.: 19-11, 10. p.: 24-20, 13. p.: 28-22, 16. p.: 34-31, 20 p.: 45-42, 22. p.: 50-44, 25 p.: 60-49, 28. p.: 66-54, 32. p.: 73-66, 34. p.: 80-70, 37. p.: 89-70, 39. p.: 92-77.

A bajnokság 15. fordulójában Zalaegerszegre látogatott az MVM-OSE Lions. Az oroszlányi csapat nagy változáson esett át, hiszen csütörtökön távozott a kispadról Simon Petrov, akinek helyét Váradi Kornél vette át. Zalaegerszegen már az ő irányításával lépett pályára az Oroszlány, amely októberben 35! ponttal verte meg a zalai együttest. Az ellenfélnél szintén történt a héten változás, ugyanis távozott a csapattól a hetek óta bokasérüléssel bajlódó Tomas Lekunas.

A vendégek kosaraival kezdődött a mérkőzés, a Lions csak két perc elteltével tudott pontokat szerezni. Kis idő elteltével öten is betaláltak a hazaiaktól, így a negyedik perc végére már 13-4-re vezettek, ekkor gyorsan időt is kért Váradi Kornél. Az időkérést követően valamelyest visszaesett a ZTE játéka, az OSE pedig Riddley vezérletével felzárkózott, és egyre közelebb volt az egyenlítéshez. A hazaiak időkérése után Csuti Kornél dobott egy hárompontost, ezután Riddley is betalált távolról, aki ekkor már 14! pontnál járt, mindössze egy mezőnykísérletet rontva. (24-20)

A második negyedben Keller Iván villanásaival ismét ellépett a Zalaegerszeg, azonban egy kissé szétesett a hazai együttes, egy perc múlva már az Oroszlány két pontra csiszolta le a hátrányát, és megőrizve hidegvérét 22-21-re meg is nyerte ezt a játékrészt. (45-42)

A nagyszünet után azonban az OSE-szurkolók nagy bánatára az oroszlányiak játéka szétesett, ennek köszönhetően hamar tízpontos előnyt szorgoskodtak össze a zalaegerszegiek. A zalaiak lendületét Váradi Kornél időkérése és Gholston remeklése sem törte meg, így a 28. percben már 66-52-re vezettek. Nem meglepő módon feszült volt a hangulat, ami abban is megmutatkozott, hogy Paige és Werner szólalkozott össze, amiért mindkét játékos technikait kapott. A negyed végére nem történt nagy változás a két csapat játékában, a Lions reményei azonban már kezdtek széthullani. (76-59)

A zárónegyedet 7-0-val nyitotta meg az Oroszlány, a hazaiak vezeőedzője, Lubomir Ruzicka alig két perc elteltével időt is kért, ezután pedig a jó védekezésüknek és Hicks remek játékának köszönhetően nem engedték közelebb magukhoz az oroszlányiakat, akiknek nem használt az időkérés, és az egerszegiek gyorsan tizenhat pontos vezetést alakítottak ki, és magabiztosan 94-77-re meg is nyerték a mérkőzést.

Hiába szerzett Riddley és Gholston együttesen 56 pontot, a magyarok csak 4 pontot tettek a közösbe, ezzel a vereséggel pedig az Oroszlány jelenleg az utolsó előtti helyet foglalja el a tabellán. Az oroszlánok jövő hét szombaton 18 órától hazai pályán fogadják a bajnokesélyes Alba Fehérvár együttesét a bajnokság 16. fordulójában.

Lubomir Ruzicka: Nagyon tisztelem az OSE-t, és csak arra tudok gondolni, hogy amikor harminccal ott sajnos vereséget szenvedtünk, az milyen volt számunkra, de ma úgy éreztem, hogy főként a harmadik negyedben a védekezésünk is összeállt, voltak jó dobásaink, kizártuk őket és nagyon jó volt a játékunk. Tovább kell küzdenünk, hiszen jövő héten Kecskemétre utazunk.

Váradi Kornél: Először is gratulálok a győzelemhez a ZTE-nek, az egész mérkőzésen kontrolláltan és jól játszottak. Az első félidőben ez ránk is jellemző volt, a másodikban azonban a kimaradt dobásaink miatt engedtük, hogy átrohanjanak rajtunk. Nem ment a támadás sem most annyira, ezen mindenféleképpen változtatnunk kell. Kevés ideje dolgozunk együtt, a következő mérkőzésünk is nagyon kemény lesz hazai pályán, lesz egy hetünk dolgozni, de ezek azok a hibák, amiket mindenképpen ki kell javítanunk ahhoz, hogy győzelmeket tudjunk szerezni a bajnokságban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában