Színház

2024.03.27. 11:43

A MOST FESZT közönsége is díjat kapott

A Született: Wágner Emese nyerte el a legjobb monodráma díját, és a stúdiószínházi előadások között a (Kreón) Antigoné nyerte el a szakmai zsűri díját a tizedik tatabányai színházi fesztiválon. A MOST FESZT ezúttal is telt házzal zajlott a Jászai Mari Színházban.

Kemma.hu

A legjobb stúdiószínházi előadás a Szophoklész: (Kreon) Antigoné lett

Forrás: mostfeszt.hu

Fotó: S_Zs

Öt napig Tatabányára és a  Jászai Mari Színház deszkáira figyelt a hazai színházi világ. A MOST FESZT öt nap alatt tizenegy kiváló előadást nyújtott, s emellett megannyi változatos programot.

A Született: Wágner Emese nyerte el a legjobb monodráma díját, és a stúdiószínházi előadások között a (Kreón) Antigoné nyerte el a MOST FESZT szakmai zsűrijének díját a tizedik tatabányai színházi fesztiválon.
A Született: Wágner Emese nyerte el a monodrámák első díját a MOST FESZT zsűrijének döntése nyomán
Fotó: KALLAI TOTH ANETT / Forrás: mostfeszt.hu

A fesztivál hagyományait követve a MOST FESZT 2024 során a meghívott versenyelőadások szakmai zsűri előtt mérethették meg magukat. A zsűriben Dohy Balázs rendező, dramaturg, Molnár Zsófia szerkesztő, kritikus, műfordító és Zsurzs Kati színésznő foglalt helyet.

A legjobb monodráma díját a Született: Wágner Emese nyerte el. Szalontay Tünde adta elő a MaNNa Produkció, a Szentendrei Teátrum és a Füge Produkció előadását. Rendezte Szenteczki Zita. 

A legjobb stúdiószínházi előadás a Szophoklész: (Kreon) Antigoné lett. A tragédiát Viktor Balázs rendezte, s a közönség a Tér 12 Kulturális Egyesület előadásában volt látható. 

A legjobb alakítás különdíját a KUTYABAJ című előadásban a dramaturgiailag kihangsúlyozott három férfi főszereplőt alakító László Gáspár, Hajdu Péter István és Kuttner Bálint, a rabsors megjelenítésében nyújtott összjátékáért megosztva kapta. A színművet rendezte Horváth János Antal, s a szombathelyi Weöres Sándor Színház és a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület adta elő. 

A szakmai zsűri egy Képzeletbeli különdíj odaítélését javasolta, melyet a MOST FESZT közönségének adományozott végtelen kíváncsiságáért, nyitottságáért és színházszeretetéért.

A három tagból álló közönségzsűriben Béndek Lászlóné nyugdíjas pedagógus, Mező Eszter ügyvezető és Veszelka Anikó látszerész mester képviselte a nézők véleményét. A közönségzsűri által kiadott díj jellegét a fesztivál szervezői előzetesen nem határozták meg, így annak végleges formáját a közönségzsűri tagjai alakították ki.

A közönségzsűri díját a Jókedvvel, bőséggel című produkció kapta az aktuális társadalmi kérdésekre a humor eszközeinek felhasználásával reflektáló, rendkívül szórakoztató, mégis mélyen elgondolkodtató előadásáért. A győri RÉV Színház előadását rendezte Fábián Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában