Látogatás

2024.05.06. 09:15

Szakmai tapasztalatokat szereztek Esztergomban a jövő vízügyi technikusai

Az elmélet mellett a gyakorlati tudás megszerzése is kiemelten fontos. A jövő vízügyi szakemberei Esztergomba látogattak, ahol például a vízmérce leolvasását is megtanulhatták.

Walczer Patrik

Szakmai tanulmányútjuk keretében meglátogatták a tatai szakaszmérnökség esztergomi gátőrházát a budapesti BMSZC Than Károly Ökoiskola és Technikum vízügyitechnikus-képzésre járó diákok és a tanárok – számolt be a programról közösségi oldalán az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG).

Az elmélet mellett a gyakorlati tudás megszerzése is kiemelten fontos. A jövő vízügyi szakemberei Esztergomba látogattak, ahol például a vízmérce leolvasását is megtanulhatták.
A jövő vízügyi szakemberei új ismeretekkel gazdagodtak az esztergomi látogatásuk alkalmával.
Forrás: Facebook/ÉDUVIZIG

 A gátőrház udvarán és védelmi raktáraiban Molnár András szakaszmérnök és Dávid Balázs gátőr mutatta be, milyen feladatai vannak a szakaszmérnökségnek, de kitértek a vízügyi létesítményekre és a helyben lévő eszközök alkalmazására is. Farkas György pedagógus az iskolában elhangzott és gyakorlatban is bemutatott technológiákat ismertette. 

A diákok az eszközöket kipróbálhatták, valamint megtanultak vízmércét olvasni. Bár az időjárás miatt a fiatalok nem nézhették meg az „Esztergom projekt I. ütem” kivitelezési munkálatait, de a csoport így is átfogó képet kaphatott a zajló előkészítő munkákról. Az ÉDUVIZIG a bejegyzés végén hozzátette: a beruházás előrehaladtával majd visszavárják a diákokat és tanáraikat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában