Elismerés

2024.05.19. 07:05

Életet mentett, most díjat kapott az iskolaőr

Takács Zuzana kimagasló szakmai tevékenységéért vehetett át jutalmat. Az oroszlányi iskolaőr példaértékű munkát végez.

Wágner Zsanett

A Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség a honlapján számolt be arról, hogy az iskolaőri szervezetben ellátott kimagasló szakmai tevékenységéért és emberi helytállásáért május 13-án ombudsmani elismerésben részesült Takács Zuzana, amit ünnepélyes keretek között vehetett át Budapesten.

Iskolaőr, Takács Zsuzsanna
Az iskolaőr Takács Zuzana a díjjal
Forrás: Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség/Facebook

Mint írják, az iskolaőri rendszer fennállása óta – 2022 szeptemberétől – látja el feladatát Takács Zuzana, aki jelenleg egy oroszlányi általános iskolában teljesít szolgálatot.

Ahogy arról beszámoltunk, lélekjelenléte, felkészültsége, higgadt és szakszerű intézkedése példaértékű. Az iskolaőr április 9-én észlelte, hogy a helyi általános iskola egyik tanulója levegő után kapkodva állt meg a lépcsőnél, és mellkastájéki, szúró fájdalomra panaszkodott. Korábbi esetek alapján a szemfüles iskolaőr helyesen mérte fel a helyzetet, és egyből tudta, hogy a diáknak asztmarohama van. Megkérte, hogy azonnal használja a tünetek enyhítését szolgáló spray-t, és ezzel egyidejűleg értesítette a szülőket, illetve mentőt hívott a helyszínre. A mentősök kiérkezéséig állandó felügyelet alatt tartotta a gyermeket. Komárom-Esztergom vármegyében jelenleg 18 iskolaőr teljesít szolgálatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában