Korlátozás

2024.04.25. 07:11

Sziklaomlás miatt lezárják a Dunakanyar egyik legnépszerűbb turisztikai attrakcióját

Ideiglenesen lezárja a Pilisi Parkerdő Zrt. a dömösi Rám-szakadékot. A korlátozásra az elmúlt napokban bekövetkezett sziklaomlás miatt van szükség.

Walczer Patrik

Az állami erdőgazdaság tájékoztatása szerint a sziklaomlás nem járt személyi sérüléssel. A következő időszakban a Pilisi Parkerdő Zrt. geológiai és statikai vizsgálatot végeztet el. A Rám-szakadék nemcsak a vármegyénkben élők körében számít népszerűnek, országos viszonylatban is a felkapottak természeti látványosságok között szerepel.

Sziklaomlás miatt lezárják a Dunakanyar egyik legnépszerűbb turisztikai attrakcióját
A sziklaomlás következtében járhatatlan lett a Rám-szakadék
Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

A társaság a hivatalos oldalán arra is felhívja a figyelmet, hogy a folyamatosan növekvő látogatószám miatti emberi terhelés, a klímaváltozás miatti hosszú, aszályos időszakok és a rendkívül nagy mennyiségű csapadékkal járó esőzések váltakozása a Rám-szakadék kőfalainak állékonyságára is negatívan hat. Ezért a mostani omlás után döntés született a szurdok ideiglenes, teljes lezárásáról.

A helyszín újbóli látogathatósága több tényezőtől is függ. A Pilisi Parkerdő Zrt. szakértői vizsgálatra alapozott intézkedési tervben fogja meghatározni, hogy milyen jövő várhat a Rám-szakadékra, addig is a Rám-szakadék elkerülő útvonalaként a Lukács-árokban futó sárga sáv jelzést ajánlják a kirándulóknak.

Nyomatékosan felhívják a kirándulók, erdőlátogatók figyelmét arra is, hogy a lezárást saját biztonságuk és a balesetek megelőzése érdekében semmilyen körülmények között ne hagyják figyelmen kívül és újabb tájékoztatásig ne lépjenek a Rám-szakadék területére!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában