Összefogás

2024.04.14. 08:52

Fellélegezhet a Duna, sikeres volt a szemétszedés

Példás összefogás a Dunáért – így is jellemezhetnénk a Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetségének (KEMHESZ) nagyszabású akcióját. A teljes vármegyei szakaszon mintegy 60 tonna szemét gyűlt össze a folyópartról, tehát sikeres volt a szemétszedés.

Walczer Patrik

A Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetségének szervezésében a víz világnapja alkalmából immár harmadjára fogtak össze a Dunáért. A szövetség tájékoztatása szerint a Duna menti települések 11 iskolájából 600 gyermek vett részt a szemétszedésben, Almásfüzitőn az iskolások mellett az óvodásokat is bevonták a Duna menti szemétszedésbe.

Példás összefogás a Dunáért – így is jellemezhetnénk a Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetségének (KEMHESZ) nagyszabású akcióját. A teljes vármegyei szakaszon mintegy 60 tonna szemét gyűlt össze a folyópartról, tehát sikeres volt a szemétszedés.
Több száz fiatal is részt vett az idei szemétszedési akcióban.
Forrás: KEMHESZ

Osvald Zsolt, a Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatója közölte: a Magyar Kormánytisztviselői Kar területi elnökségének szervezésében összesen 90 kormányhivatali alkalmazott szedte Esztergom, Komárom és Neszmély térségében a szemetet.

A szövetség szerint Erős Gábor országgyűlési képviselő is minden évben kesztyűt húz, idén az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium diákjaival együtt az esztergomi teherkomp környezetében akciózott.

Zoltai Dániel, a Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetségének elnöke méltatta az esztergomi Vasas Horgász Egyesületet és a Dunaszentmiklósi Rákóczi Vadásztársaságot, a vállalkozásokat és az esztergomi, valamint komáromi önkormányzatot is, hiszen kesztyűkkel, zsákokkal, sőt, szerény vendéglátással is készültek az önkénteseknek.

A szemétszedés és a természetvédelem fontos a szövetség számára

A közlemény szerint Czunyiné Dr. Bertalan Judit, Komárom térségének országgyűlési képviselője elmondta: Magyarország kormányának kiemelt stratégiai partnerei a horgászok és a horgászszervezetek, akik védik és óvják a vízi és vízparti környezetet, illetve a rájuk bízott természetes vizekben horgászati céllal gazdálkodnak és biztosítják a halállomány bőségét.

A KEMHESZ egyébként kiemelt feladatának tekinti a környezet- és természetvédelmet a Duna helyzetét és védelmét, valamint a következő generáció nevelését. Ez a program egyesítette ezeket a célkitűzéseket és hatékonyan szolgálta azokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában