Rendezvények

2024.04.16. 19:54

Nem lesz hiány minőségi fesztiválokból, rendezvényekből Esztergomban

Fesztiválok, közösségépítő sportesemények, kulturális programok. Mozgalmas hónapok előtt állunk, rendezvények szempontjából igen változatos a felhozatal Esztergomban, minden generáció megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget.

Walczer Patrik

Kedden a bazilikában található Panoráma Kávézójában tartották meg a 2024-es év kiemelt városi rendezvényeinek bemutatóját, amelyen Szekér Zoltán, az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője üdvözölte a partnereket és a meghívott vendégeket.

Fesztiválok, közösségépítő sportesemények, kulturális programok. Mozgalmas hónapok előtt állunk, rendezvények szempontjából igen változatos a felhozatal Esztergomban, minden generáció megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget.
Hernádi Ádám elmondta, idén 9 darab kiemelt turisztikai és városi rendezvényt terveznek.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

A bevezető után Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere beszédében kiemelte: van mire büszkének lenni, tavaly ugyanis a kiemelt és városi rendezvényeken több mint 130 ezer vendéggel találkozhattak a városban. Csak a III. MCC Feszten mintegy 47 ezer látogató volt. Említette, hogy tavaly több mint 256 ezer vendégéjszakát regisztráltak Esztergomban, az elmúlt három hónapban intenzíven nőtt a vendégéjszaka szám a 2023-as év hasonló időszakához képest. Idén 9 darab kiemelt turisztikai és városi rendezvényt várható mintegy 250 darab programelemmel.

Minden korosztály igényeit kielégíthetik a rendezvények

Az idei év egyik legfontosabb programja az augusztusi II. Esztergomi Szent István Napok lesz. Augusztus 19-én az Erzsébet parkban lesz hallható és látható Szörényi Levente-Bródy János: István, a király 40. éves jubileumi koncertje. A vezető előadók közül Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színművész, illetve Feke Pál is jelen volt a keddi eseményen, aki egyébként a program rendezője-producere is egyben. Augusztus 20-án 20:30-tól Gájer Bálint Fonogram-díjas énekes és a Budapest Jazz Orchestra ad ingyenes koncertet a városban.

Hernádi Ádám azt is elmondta, hogy az idei évben a Múzeumok Éjszakája országos rendezvény kiemelt vidéki helyszíne lesz Esztergom testvérvárosával, Székesfehérvárral együtt. Esztergomban és Párkányban összesen 12 múzeum és látogatóközpont készül egyedi programkínálattal, amelyeken idén is egyetlen jegy megvásárlásával vehetnek részt az érdeklődők.

Az események sorát egyébként az áprilisi Akkor és Most Jármű Kiállítás és a Lampionos Hajós Felvonulás „nyitja” meg. Kiemelt rendezvények között szerepel a május elsejei Esztergom Nap, az André Kertész fotóművész születésének 130. évfordulója alkalmából megálmodott programsorozat, a Hídünnep és Hídfutás és az Esztergomi Adventi Vásár is. Az Esztergomi Várszínház idei évadja mellett szintén nagy érdeklődésre adhat számot, hogy a futball Európa-bajnokság mérkőzéseit kivetítőn keresztül nézhetjük a város főterén.

Negyedik alkalommal lesz MCC Feszt

A partnertalálkozón Garai Zoltán, a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi gyáregységének főmérnöke elmondta, hogy a vállalat számára fontos a társadalmi szerepvállalás, a kémiaoktatás, ehhez kapcsolódik az is, hogy a Richter az esztergomi rendezvények egyik támogatója is egyben. Elárulta, hogy a Múzeumok Éjszakájára ismét nagyszabású kémiai bemutatóval készülnek és hogy továbbra is elkötelezettek abban, hogy támogassák az MCC Fesztet. Papp Gergely, az utóbbi rendezvény főszervezője ismertette, hogy a fesztivált augusztus 1-3. között immár negyedik alkalommal rendezik meg a városban, ahol otthonra leltek. A többnapos közéleti, kulturális és zenei rendezvényre vélhetően újra több tízezer látogató lesz kíváncsi.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában