Kampány

2024.04.20. 11:20

Új jövőt ígér Oroszlánynak a kormánypárti polgármesterjelölt, Takács Károly

Április 20-án, szombaton kezdődik a hivatalos választási kampány, mától a választópolgárok már ajánlásokat is tehetnek a képviselőjelöltekre, listákra. Takács Károly, a Fidesz-KDNP-s oroszlányi polgármesterjelölt folytatná 2010-ben megkezdett munkáját.

Kemma.hu

Jelentős változást ígér Oroszlányban és az oroszlányiak életében Takács Károly, a Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltje, akit a kormánypárt indít a június 9-i önkormányzati választáson.

Polgármesterjelölt Oroszlányban
Polgármesterjelöltként indul Takács Károly a Fidesz-KDNP színeiben
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A  Fidesz-KDNP-s polgármesterjelölt okleveles gépészmérnök-üzemgazdász, nős, és három fiatal felnőtt édesapja. Oroszlányban nőtt fel, évtizedek óta dolgozik az energiaiparban, immáron tíz éve a Paks II. projektben.  A bányászváros közösségi és kulturális programjaiért felelős Oroszlányi Bányász Klub kuratóriumi elnöke is egyben.

A polgármesterjelölt adóeltörlést, strandnyitást és -bővítést ígér

Takács Károly tartalmas politikai programot tűzött ki maga elé. Egyebek mellett megszüntetné a lakosságot érintő adókat (kommunális, építményadó, megemelt iparűzési adó), amit 2010-ben, regnáló városvezetőként kivezetett a büdzséből. 

– Fontosnak tartom a városi infrastruktúra újbóli működtetését, például a strand újraindítását és bizonyos sportlétesítmények bővítését – mondta a Kemma.hu-nak. Továbbá azt is, hogy szükséges rendbe tenni a Majkra vezető utat, de a bányászvárosi járdák és parkok fejlesztése sem elhanyagolható. Abban az esetben, ha a választók bizalmát elnyeri, megteszi a szükséges lépéseket Majk és a Bányászati Múzeum jövőbeli biztonságos működtetése érdekében is.

Kiemelt figyelmet kapna az ipari park

A kormánypárti jelölt szerint kiemelt figyelem jár a BorgWarner turbófeltöltő gyár mindkét oroszlányi cégcsoportjának, ugyanis gazdaságos működésük hatást gyakorol a város mindennapjaira. Mindezt úgy tervezi, mint tíz évvel ezelőtt: hetente egyeztetne a cégvezetőkkel a további fejlődés és terjeszkedés érdekében.  

Minden követ megmozgatna a környei elkerülő ügyében

Nagyon sokat vár a környei elkerülő út ügyének változásától. Azt ígéri, hogy megválasztása során minden követ megmozgat majd a mielőbbi elkészüléséért. Takács Károly azt látja, vannak dolgok, amikben nem történt előrelépés a 2010-14-es időszak óta. Például ilyen az előbb említett elkerülő. Jól tudja, hogy van bőven teendő, de magabiztosan áll a feladatok elébe. 

Tervezés, önrész és vállalás. Ez kell a fejlesztésekhez 

– sorolta a polgármesterjelölt, aki szerint izgalmas időszak elé nézünk. Mint mondta, nagyon várja a végeredményt, hogy szavazók miként értékelik a jelenlegi testület munkáját és, hogy sikerül-e felébreszteni az alvó Oroszlányt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában