Fejlesztés

2024.04.18. 11:27

Kutyastrand lehet az Öreg-tónál

Teljesen átalakul a Fáklya utca. Park, lezárt utca, kutyás strand és megújuló büfésor lesz a Öreg-tó hátsó részén.

Goletz-DeáK Viktória

Teljesen átalakulhat és megújulhat az Öreg-tó tófarok része. Erről Michl József, Tata polgármestere a Tatai Televízió Kerekasztal műsorában beszélt. Többek között az ígérte, hogy az Építők parkjához hasonlóan népszerű fejlesztések lesznek a területen.  

Teljesen átalakul a Fáklya utca. Park, lezárt utca, kutyás strand és megújuló büfésor lesz az Öreg-tó tófarok részén.
Az Öreg-tó tófarok része teljesen megújulhat: új büfék, tornapálya, tanösvény, és kutyastrand is lesz 
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

– A Fáklya utcára egy új pályázatot nyújtottunk be úgy, hogy a Fáklya utca és a tófarok részt újítanák meg egészen a túlsó sarokban lévő régi szabadstrandig. Ennek a leglátványosabb része talán az lesz, hogy a Fáklya utca elején, a benzinkút után, ahol most van a kerékpárútnak a parkolója és a kis pihenőpont, ott egy parkot szeretnénk létrehozni. Szeretnénk, hogy aki Tatára bringázni akar jönni, az ott tegye le kint, minél kijjebb a városból az autóját, és onnan inkább biciklizzen – magyarázta a terveket a polgármester. A projekt részeként a környező utcák egy részét is lezárnák, részben az autóforgalom elől. Ennek a lehetőségeit jelenleg is vizsgálják. 

Teljesen átalakul a Fáklya utca. Park, lezárt utca, kutyás strand és megújuló büfésor lesz az Öreg-tó tófarok részén.
A Fáklya utcát a tervek szerint sorompóval zárnák le az autósok elől
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Az Öreg-tó hátulját lezárnák az autósok elől

– Az ott lévő üdülőkben élők, akik állandóan ott laknak, illetve az üdülőtulajdonosok is azt kérik, hogy oldjuk már meg azt, hogy oda idegen autók ne menjenek be. Mi is észleltük ezt, hogy sajnos a Fáklya utca végéig lemennek autóval, ha tudnának, a tópartra is közvetlenül mennének. Ezért meg fogjuk szüntetni az autóval való behajtás lehetőségét. Az elképzelések szerint a Tulipán utcánál, rögtön a Fáklya utca elején egy sorompó lesz. Csak aki ott lakik, aki ott él, vagy aki, mondjuk a hotelben szállt meg, annak lesz lehetősége behajtani autóval. Itt fönt hagyja az autóját és szépen leballag az újonnan épített járdán, kerékpárúton a tópartig. Egy kényelmes megoldással ezt meg tudja tenni – részletezte a terveket Michl József, aki azt ígérte, hogy a büfésort is teljesen megújítják. 

– Az a siralmasan kinéző büfésor eltűnik. Erről most tárgyalunk majd a képviselőkkel az áprilisi testületi ülésen. Vagy bérbe adjuk, vagy eladjuk azt a részt, ahol most a büfék vannak. Az önkormányzat készíttetett egy nagyon szép tervet erre a részre, ami azt jelentené, hogy egy teljesen új büfésor jöhetne ott létre. Tehát vendéglátóipari egységek épülhetnek oda, ami azt jelentené, hogy az Építők parkjával szemben lenne egy másik hely is. Ezzel talán a parkban lévő nagy tumultust egy kicsit szét tudjuk húzni, és ott sokkal modernebb, szebb, ugyanakkor abszolút tájba illő szép lehetőség épülne – tette hozzá a város vezetője, aki tudja, hogy ehhez a környéket turisztikai szempontból is fejleszteni kell. 

Teljesen átalakul a Fáklya utca. Park, lezárt utca, kutyás strand és megújuló büfésor lesz az Öreg-tó tófarok részén.
A tervek szerint kutyastrand és kutyafuttató is lesz majd a tófarokban. 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

– Megújul a régi tornapálya, ami hátul van a tófarokban. Ezek talán még a hetvenes években épültek, akkor ez az ország első ilyen jellegű tornapályája volt, most ez is egy nagyon komoly megújuláson megy át. Róth Balázst – aki a triatlonokat szervezi – kértem meg, hogy tervezze meg, hogy mindegyik helyszínre milyen eszközöket építsünk be. Tehát minden izomcsoportot egy másik helyszínen lehetne majd erősíteni. És ráfűztünk erre a gyerekeknek egy tanösvényt, ami azt jelenti, hogy amíg apuka, anyuka tornáznak, addig a kisgyerek a gyermek tanösvényen okosíthatná magát és élvezhetné az ott lévő dolgokat – árulta el Michl József, aki a kutyásoknak is tartogatott jó hírt. 

– Gondolkodunk egy kutyastrandban, vagy kutyaúsztató helyen, hátul a régi strand részen, illetve lenne egy kutyafuttató is. Nagyon nagy kérés a kutyások részéről, hogy szülessen már egy olyan biztonságos hely, ahova elviheti, elengedheti a kutyáját. Ezt mindenképpen én is nagyon támogatom, és szeretnénk ezt megvalósítani ennek a projektnek a keretében – tette hozzá a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában