A Magyar Népmesék

2024.04.20. 06:54

Gyerekekkel és kiskertekkel telt meg a Vértes Agorája +fotók

Idén is minikert ültető versenyt hirdetett meg a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány. A tizenkettedik alkalommal megszervezett eseményre negyvenhét kiskert kompozíció készült.

Kemma.hu

A Mosolygós Gyermekekért Alapítvány idei minikert ültető versenyének tematikája a magyar népmesék voltak. A kiskerthez a virágládát és a virágot az alapítvány biztosította előzetes jelentkezés alapján.

Kiskertekkel telt meg a Vértes Agorája
Kiskertekkel telt meg a Vértes Agorája
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

– Negyvenhét kiskert kompozíció készült tizennégy intézményből. Nagy öröm, hogy a tizenkettedik alkalommal meghirdetett pályázatunkra most adták be a legtöbb kiskertet, úgyhogy komoly fejtörést okozott az ajándék. Úgy döntöttünk, hogy nem díjazunk, hanem egy közös élményre hívjuk a gyerekeket. Több mint háromszázötven kisgyermeknek adott élő koncertet a Buborék Együttes, amely igazán interaktív volt – emelte ki Mecsei Ilona, a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány elnöke, aki hozzátette, hogy a dalok a Föld napjához kapcsolódtak.

Céljuk, hogy a Föld napján a gyerekekkel beszélgessenek az óvó nénik, tanító nénik, és eljussanak odáig, hogy már kicsi korban arra neveljék őket, hogy egészségesen éljenek és vigyázzanak a környezetükre. Az idei évben a kömlődi iskolások készítették a legtöbb kompozíciót. A gyermekek emléklappal térhettek haza. Az alkotásokból készült kiállítást április végéig tekinthetik meg az érdeklődők a Vértes Agorája aulájában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában