Föld napja

2023.04.19. 14:18

Díjazták a gyerekek kiskertjeit az Agorában - FOTÓK

Sz. N.

– Ez az eddigi legnagyobb létszámú pályázó csoport. A tematika idén az évszakok voltak. A virágládát és a virágot az alapítvány biztosította előzetes jelentkezés alapján. Az óvodások mellett négy iskola is képviseltette magát – mondta Mecsei Ilona, az alapítvány elnöke. Különböző technikával készítették alkotásaikat a gyermekek.

– Csodálattal néztük a virágos tálakat, mindegyik nagyon szép volt. Az a célunk, hogy a Föld napján a gyerekekkel beszélgessenek az óvó nénik, tanító nénik, és jussunk el odáig, hogy már kicsi korban arra neveljük őket, hogy egészségesen éljenek, vigyázzanak a környezetükre. A nagy álom az, hogy minél kevesebb szennyezett dolog vegye őket körül. S, hogy játékokon és a kert építésén keresztül ismerkedjenek meg az anyagokkal, technikákkal. Mindenki nyertes, mindenki kap valami kis apróságot, de azért vannak kiemelkedőbbek, őket külön is jutalmazzuk – tette hozzá.

A minikert ültető verseny eredményhirdetésén Káfony Márta elnökségi tag egy interaktív mesével készült a gyermekeknek. A alkotásokból készült kiállítást április 26-áig tekinthetik meg az érdeklődők az Agora aulájában.

A legjobbak között a legjobbak
A Dózsakerti Óvoda Maci csoportja lett az első a Tavaszi tündérek tánca című alkotásukkal. Utánuk a Turul Óvoda Napocska csoportja végzett Hurrá, itt a nyár! nevezetű művével. A kömlődi Hegyháti Alajos Általános Iskola, Készségfejlesztő Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon Négy vándor jár körbe-körbe című munkájuk a harmadik helyen végzett. A negyedik a Sárberki Óvoda Elefánt csoportja lett Négy évszak nevezetű kiskertjükkel. A Mosolygósok kedvence címet a József Attila Általános Iskola Tavaszból nyárba című alkotása kapta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában