Tisztújító közgyűlés

2024.04.17. 16:47

Dr. Szerencsés Lászlót újra megválasztották a kamara élére

Tisztújító küldöttgyűlést tartott április 16-án a Komárom-Esztergom Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A küldöttek ismét dr. Szerencsés Lászlót választották a kamara elnökének, valamint tagokat delegáltak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) küldöttgyűlésébe. A küldöttek az MKIK vezetőjének dr. Parragh László jelenlegi elnököt javasolták.

Kemma.hu

Dr. Szerencsés Lászlót ismét elnökévé választotta a vármegyei kamara

Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos köszöntőjében kiemelte, hogy többek között arra szövetkeztek a kamarával, hogy területi párbeszéden alapuló szakképzési rendszert tudjanak építeni, valamint a vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos stratégiai döntések egyeztetésein kívül, napi munkakapcsolatban legyenek mind a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, mind a Komárom-Esztergom Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarával.

Dr. Szerencsés Lászlót ismét elnökévé választotta a vármegyei kamara
Dr. Szerencsés Lászlót ismét elnökévé választotta a vármegyei kamara

A választás előtt dr. Parragh László elmondta, az itt dolgozók munkája és elismertsége számára a biztonságot és a stabilitást jelképezi, melyre a mai időkben talán nagyobb szükség van, mint a gazdasági növekedés százalékpontjainak méregetésére.

Popovics György, a vármegyei önkormányzat közgyűlésének elnöke megköszönte a kamarának a vidékfejlesztési stratégia megvalósításában nyújtott támogatást, valamint kiemelte, hogy a szervezet szerepét a foglalkoztatási paktum megvalósításában, ahol hátrányos helyzetű személyek munkához jutását segítették elő.

A tisztségekre nyílt szavazással voksoltak a küldöttek, minden esetben egybehangzó döntéssel. Dr. Szerencsés Lászlót a következő négy évre megerősítették elnöki tisztségében. Általános alelnökké Kárpát Csabát választották, az ipari tagozat alelnöke Baráth Sándor, a kézműipari tagozatot Rabóczky Jánosné vezetheti tovább, a kereskedelmi tagozat alelnöke Bondor László. Az MKIK küdöttgyűlésébe hat főt delegált a vármegyei kamara.

A küldöttgyűlés a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezetőjének dr. Parragh László jelenlegi elnököt javasolta, a Közép-dunántúli régió által delegált kézműipari elnökségi tagnak Rabóczky Jánosnét javasolták. Az országos szervezet elnökségébe dr. Szerencsés Lászlót választották meg.

Zoltai Dániel, a KEMKIK titkára elmondta, mindezeket az eredményeket nem valósíthatták volna meg a kamara hivatali szervezete, valamint tisztségviselői nélkül hiszen az előző négy év új kihívásokat hozott a kamara tevékenységeinek területén, és hatékonyan tudta kezelni mind a COVID, mind az azt követő válság okozta kihívásokat.

A tisztújítást követően dr. Szerencsés László a maga és az elnökség nevében köszönetet mondott a jelölésért és a választásért. A kamara munkájáról szólva kiemelte a szakképzés szervezését, a mesterképzést, mely vármegyénkben sikertörténetnek nevezhető, valamint elmondta, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával a területi kamarákkal közösen jelenleg egy új vállalkozásfejlesztési projekten dolgoznak, aminek keretében vármegyénk különböző részeire tudják elvinni szolgáltatásaikat.

A KEMKIK fontosnak tartja, hogy tisztségviselői szinten is lépést tartson a gazdaság változó kihívásaival, valamint az MKIK által koordinált feladatokkal, ezért hamarosan tanácsnoki pozíciókat hoznak létre a szakképzés, a hatósági és önkormányzati ügyek, a digitális kompetenciafejlesztés és a pályázati tanácsadás területén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában