Ismeretterjesztés

2024.03.18. 11:58

Halak Napja alkalmából tartanak online tanórát vármegyénk horgászai

Interaktív online előadás színesíti a jeles dátumot, a diákok új ismeretekkel gazdagodhatnak. A Halak Napja kitüntetett szereppel bír a vármegyei horgászszövetség életében.

Walczer Patrik

A Halak Napja alkalmából online ismeretterjesztő előadást tart a Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) – derül ki a szervezet sajtóközleményéből. Zoltai Dániel elnök tájékoztatása szerint a közvetítés a KEMHESZ YouTube csatornáján lesz elérhető.

Interaktív online előadás színesíti a jeles dátumot, a diákok új ismeretekkel gazdagodhatnak. A Halak Napja kitüntetett szereppel bír a vármegyei horgászszövetség életében.
Osvald Zsolt és Zoltai Dániel (jobbra) a Halak Napja alkalmából rendezett 2023-as előadáson.
Forrás: KEMHESZ

Egyébként a tanórát március 21-én 8 óra 55 perctől tartják meg a Tatabányai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikumában, online pedig 9 órától lehet majd követni itt.

Kiemelt fontosságal bír a szövetségnél a Halak Napja

A szövetség tájékoztatása szerint az előadás alkalmával elsajátítható tudás illeszkedik a természetismeret órák halakról szóló anyagához, ezáltal leginkább a 6. osztályos diákok, illetve a 9-10. évfolyamos gimnazisták profitálhatnak belőle.

Az online előadáson Osvald Zsolt, a KEMHESZ ügyvezető elnöke kitér a hazai vizeken leggyakrabban előforduló fajtákra, a halak belső felépítésére és szerveire is. Továbbá szóba kerül a Víz Világnapja is, melyet március 22-én tartanak.

A közlemény szerint a vármegyei szövetség kiemelt feladata a gyermek és ifjúsági horgászok támogatása, a víz- hal- és környezetvédelem, térségünk horgászainak és horgászegyesületeinek érdekvédelme. Az 58 egyesületet tömörítő, mintegy 19 ezer taggal rendelkező szervezet alaptevékenységénél és elhivatottságánál fogva csatlakozott a Halak Napja rendezvénysorozatához, melyet országosan március 20-án tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában