Vizes út

2024.04.24. 15:20

Szerdai balesetek: szalagkorlátnak csapódott egy autó az M1-esen

Nagy számban történtek koccanások, komolyabb balesetek április 24-én a vizes út miatt vármegyeszerte. A katasztrófavédők arra hívták fel a figyelmet, hogy a nedves útfelület nagyobb óvatosságot kíván.

Kemma.hu

Az M1-es autópálya belső szalagkorlátjának csapódott egy autó április 24-én reggel, Tatánál, a Budapest felé vezető oldalon. A baleset helyszínére riasztott tatabányai hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették, majd a helyszín biztosításában vettek részt.

baleset m1
A baleset Tata magasságában történt
Forrás: KEM Katasztrófavédelem

Mint arról korábban beszámoltunk, felborult egy személyautó szerda hajnalban az M1-es autópálya 51-es és 52-es kilométere közötti szakaszon, a Budapest felé vezető oldalon, Tatabánya térségében. A baleset helyszínén a jármű elfoglalta a leállósávot. A tatabányai hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd kerekeire állították az autót. A sztráda érintett szakaszán a mentés idején korlátozás mellett haladhatott a forgalom.

A balesetek kapcsán a katasztrófavédők felhívták a figyelmet arra, hogy elinduláskor készüljünk fel arra, hogy a nedves útburkolat miatt inkább kalkuláljunk megnövekvő menetidővel, hogy óvatosabban, körültekintőbben vezethessünk. A csapadék miatt a gumiabroncsok tapadása és a látási viszonyok is csökkennek, ezzel együtt a jármű irányíthatósága is változik, a féktávolság pedig három-négyszeresére is nőhet. A beavatkozási statisztikák szerint esős időben 30-40 százalékkal nő a közúti balesetek valószínűsége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában