Csalás bűntette

2024.04.15. 07:35

Lopott alvó diákoktól, bárban és szállón, a lenyúlt SZÉP-kártyával kedvére vásárolgatott

Nem bírt leállni a lopással egy férfi Esztergomban, most felelnie kell tetteiért. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A Tatabányai Járásbíróság április 16-án előkészítő ülésen tárgyalja a férfi ügyét.

Kemma.hu

A vádirat szerint, és mint arról korábban beszámoltunk, a vádlott 2022. július 30-án egy esztergomi kemping kulccsal nem zárt konténerházába – ahol a sértetten kívül további 4 alvó diáktársa tartózkodott – bement, hogy lopjon. El is lopta az ágyon lévő övtáskából a sértett 37 ezer forint készpénzét.

A férfi aztán 2022. augusztus 9-én az esztergomi munkásszálló egyik kulccsal nem zárt lakrészébe ment be, és a konyhából ellopta a sértett 48 ezer forint értékű mobiltelefonját, melyet ezt követően a saját SIM-kártyájával használt is. Öt nappal később egy esztergomi bárban egy övtáskát zsákmányolt. A szórakozóhelyről kijövet az övtáskában talált bankkártyát és a SZÉP kártyát magához vette, az övtáskát a benne lévő okmányokkal egy közelben lévő kuka mellé helyezte, melyet ismeretlenek később megtaláltak, és azokat a sértettnek visszaadták.

A vádlott a bankkártyával egy üzletben és egy gyorsétteremben is vásárolt, majd további 11 alkalommal kísérelt meg összesen 24 ezer 886 forint összegben vásárolni, ezek a tranzakciók azonban sikertelenek voltak. A vádlott a sértett SZÉP kártyáját összesen hat alkalommal használta vásárlásra 8 ezer 137 forint összegben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában