Vádemelés

2024.04.15. 10:36

Sokkoló videó: viccből felgyújtotta munkatársát a fűkaszás

Ártatlan fűnyírásnak indult, majd egy rossz vicc miatt majdnem tragédia lett a munkából. Benzinnel felgyújtotta munkatársát a férfi, most vádat emeltek vele szemben.

Kemma.hu

Súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki viccből felgyújtotta munkatársát Tatabányán. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt. 

Felgyújtotta munkatársát, majd pánikszerűen rohant a segítségére a férfi
Felgyújtotta munkatársát, majd pánikszerűen rohant a segítségére a férfi
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Felgyújtotta munkatársát

A vádirat szerint az elkövető 2023. október 2-án munkatársaival Tatabányán benzines fűkaszával füvet nyírt. A munkások 11 óra körüli időben pihenőt tartottak, a füves területet szegélyező betonpadkán ültek.  A férfi a betonpadkáról hirtelen felállt azért, hogy munkatárást megviccelje. A férfi a nála lévő égő cigarettacsikket az ülő kollégájának háta mögé tette, majd egy kupaknyi benzint a cigarettacsikkre ráöntött, melytől az lángra kapott. A büntetlen elkövető az égést látva nyomban igyekezett segíteni a tüzet eloltani, a társáról a pólót leszedni. A lángra kapó férfi négy hét alatt gyógyuló másodfokú égési sérülést szenvedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában