Kampány

2024.03.18. 13:54

„Lépésről lépésre” - a gyalogosokért kampányolnak idén a vármegyei rendőrök

A tavalyi év a kerékpárosokról szólt a vármegyében. Idén pedig a gyalogosok védelméért kampányol a rendőrség.

Kemma.hu

A meleg, tavaszias idő egyre több gyalogost, kirándulót csal ki a szabadba. Azonban sajnos a természet veszélyt is rejt a gyalogosok számára: egyre több közlekedési baleset érintettjei a gyalogosok. A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2024-et a gyalogosok évének választotta. A „Lépésről lépésre” elnevezésű gyalogos kampány megnyitóját március 18-án, hétfőn délelőtt tartották Tatán, az Új Kajakház és Ökoturisztikai Központban.

A tavalyi év a kerékpárosokról szólt a vármegyében. Idén pedig a gyalogosok védelméért kampányol a rendőröség.
 Milus Gábor rendőr ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, a vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság elnöke nyitotta meg a gyalogosok évét
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

Az eseményen többek között részt vett Milus Gábor rendőr ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, a vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság elnöke, aki beszédével nyitotta meg az idei kampányt

– A vármegyében minden évben igyekszünk azt a közlekedői réteget megszólítani, akikre nagyobb figyelem vetül a rendőrség részéről. Tavalyi év kerékpárosai után az idei évet a gyalogosok évének neveztük el – magyarázta az ezredes, hozzátéve, hogy a 2024-es évben országosan is a gyalogosok és a gyalogosközlekedés került előtérbe.

Egyre több a gyalogosokat érintő közlekedési baleset

– Ez évben akkor haladjunk "Lépésről-lépésre". Ezt a nevet is adtuk a gyalogosok programjának a vármegyénkben. A kampány célja, hogy 2024-es évben csökkentsük Komárom-Esztergomban a gyalogosokat érintő közúti balesetek számát. A közlekedők széles rétegeinek a figyelmét egyúttal ráirányítsuk a biztonságos, balesetmentes gyalogos közlekedésre – összegezte az új rendőrségi kampány célját az elnök, aki elmondta, hogy egyre több gyalogosbaleset történik Komárom-Esztergomban. Az ezredes szerint ugyanis tavaly vármegyénkben összesen 69 gyalogosbaleset történt, ez pedig az előző évekhez képest emelkedő tendenciát mutat. 2023-ban összesen 46 alkalommal nem a gyalogosok hibájából történt a baleset, illetve 23 esetben kijelölt gyalogosátkelőnél következett be az esemény. Kiemelte, hogy 5 esetben sajnos tragédiával, halállal járt együtt, amiből 3 kijelölt gyalogátkelőhelyen történt. 

A tavalyi év a kerékpárosokról szólt a vármegyében. Idén pedig a gyalogosok védelméért kampányol a rendőröség.
Füsti Edina gyalogló olimpikon átvette a kampány stafétabotját Illés Adorján, kerékpáros világutazótól. 
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

– A gyalogosok évének az előkészítését már tavaly elkezdtük az önkormányzatok irányában. A rendőrség szeretne segíteni a meglévő kijelölt gyalogátkelőhelyek biztonságosabbá tételéhez, illetve akár új átkelők létesítéséhez. Emellett célunk a család közösségnevelő erejére való figyelemfelhívás, valamint a gyermekek számára a szülői példamutató magatartás erősítése – tette hozzá az ezredes. 

Stafétaváltás

A kerékpáros kampány arca Illés Adorján, baji származású kerékpáros világutazó volt. Idén azonban átadta a stafétabotot a "Lépésről lépésre" gyalogos kampány arcának, Füsti Edina gyalogló olimpikonnak, a Tatabánya SC versenyzőjének, aki elmondta, hogy több mint 20 évig sportolt versenyszerűen. Részt vett olimpián, több világversenyen.

– Az életem része volt nagyon sokáig a gyaloglás és úgy gondolom, hogy a civil életben, a mindennapjainkban is jelen van a gyaloglás, amiben benne van a veszély is. Fontosnak érzem azt, hogy felhívjam a figyelmet ennek a veszélynek a megelőzésére. Ezért vállaltam el a felkérést, hogy én legyek a vármegyei rendőrség gyalogoskampányának az arca – árulta el Edina. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában