Kiskorú veszélyeztetése

2024.03.28. 11:52

Elsőfokú ítélet született a gyerekeit és terhes feleségét verő apa ügyében

A kiskorú veszélyeztetése bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott az elkövetővel szemben. Az előkészítő ülésen az elsőrendű terhelt nem ismerte be a bűncselekmények elkövetését, ezért a bíróság az ügyét tárgyalásra utalta.

Kemma.hu

A bíróság korábban előkészítő ülésen a másodrendű vádlottat 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és 3 rendbeli kapcsolati erőszak bűntette miatt 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a három sértett gyermek vonatkozásában a szülői felügyeleti jogát megszüntette, továbbá eltiltotta minden olyan tevékenységtől, amelyben  amelyben tizennyolc éven aluli személlyel foglalkozna. A másodrendű vádlottal szemben hozott elsőfokú ítéletet az ügyész, a vádlott és védő tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

A bíróság az elsőrendű elkövetővel szemben ma tartott tárgyalást, amelyen a férfit 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette, 4 rendbeli kapcsolati erőszak bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre, 7 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint eltiltotta minden olyan tevékenységtől, amelyben tizennyolc éven aluli személlyel foglalkozna, és elrendelte a bíróság által más ügyben büntetővégzésben kiszabott 1 év 8 hónap börtönbüntetés utólagos végrehajtását. Az elsőfokú ítéletet kihirdetését követően az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be.

A vádirat szerint, és mint arról korábban mi is beszámoltunk, az eddig öt alkalommal büntetett elsőrendű vádlott a másodrendű vádlottal házastársakként nevelték együtt a másodrendű vádlott nő korábbi házasságából született két fiú- és egy lánygyermeket, valamint a később született 3 közös gyermeküket. Az ügy sértettjei a nő házasságba hozott gyermekek, a bántalmazó pedig a nevelőapa. Kiskorú veszélyeztetése a vád.

A férfi a nevelt gyerekeket a kezdetektől fogva nem szerette, a két fiút 2018. nyarától 2022. augusztusáig minimum hússzor ittas állapotban bántalmazta oly módon, hogy megfejelte őket, a padlóra kellett feküdniük, majd bakanccsal testszerte megrugdosta a gyerekeket, vagy a lakásban a falhoz kellett állniuk, egy pohár vizet a fejük fölött tartva, és ha a pohárból kiloccsant a víz, akkor a nevelőapa a gyerekek fejét ököllel megütötte.

A bántalmazások következtében a 2018-ban 7 és 10 éves gyerekeknek nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek. Azért, hogy ne derüljön fény ezekre a bántalmazásokra, a gyermekek napokig nem mehettek ki a házból.

A vádlott 2022 márciusában az egyik gyerek fejét beleverte az udvaron lévő lépcsőbe is. A gyerekek anyját sem kímélte. Rendszeresen bántalmazta őt a kicsik szeme láttára is oly módon, hogy ököllel ütötte, megrugdosta, leköpte őt.

A férfi akkor is többször bántalmazta a nőt, amikor az állapotos volt. 2021 decemberében az akkor már mindenórás kismama fejét ököllel ütötte és belerúgott a hasába is. 2022. szeptember 25-én olyan súlyosan bántalmazta a nőt, hogy kórházba kellett szállítani.

A 2010-ben, az anya első házasságából született lánynak a vádlottak közös gyermekeire napi szinten kellett vigyáznia. Ő fürdette őket, éjszaka felkelt hozzájuk, játszótérre vitte őket, emellett takarított, főzött, mosott, mindeközben anyja, az ügy másodrendű vádlottja sok esetben feküdt az ágyban és a tévét nézte. A gyermek a fenti feladatok elvégzésében annyira elfáradt, hogy az iskolában több alkalommal elaludt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában