Történelmet írt a Fradinál

2024.03.26. 12:25

Sztankovics nem számított rá, ezért inkább távozik

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa-győzelem, három Európa-ligás és egy BL-csoportkörös szereplés után a norvég Tokmac Nguen távozik a Ferencváros labdarúgócsapatától, és a svéd bajnokság tavalyi negyedik helyezettjéhez, a Djurgardenhez igazol. Bár a 30 éves támadó a 2023/24-es idényben alig kapott játéklehetőséget, a játékos csak a szépre emlékezik a magyar rekordbajnoknál töltött öt év után.

MW

Tokmac Nguen a Ferencváros-Crvena zvezda mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. október 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Tokmac Nguen 2019 elején érkezett a Ferencvároshoz a norvég bajnokságban szereplő Strömsgodset együttesétől, s pillanatok alatt belopta magát a fradisták szívébe.

NGUEN, Tokmac; ANDZULÁS, Jeórjiosz; BOUMAL MAYEGA, Petrus
A ferencvárosi Tokmac Nguen a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen 2023. május 1-jén
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

A BL-menetelés hőse volt

Rögtön az első hazai bajnokiján (a Puskás Akadémia ellen) gólt szerzett, majd a Fradi BL-menetelésének egyik hőse volt – írta meg a Magyar Nemzet. Győztes gólt szerzett a Celtic elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn, de eredményes volt a Dinamo Kijev elleni 2-2-vel zárult hazai BL-meccsen is, s Barcelonában is kiérdemelte a közönség elismerését. Góljai mellett megannyi remek megmozdulással, csellel, csupaszív játékával és győztes mentalitásával nyerte el szurkolóink szimpátiáját, de a pályán kívül is bizonyította, hogy lehet rá számítani.

A norvég támadó összesen 215 mérkőzésen lépett pályára a Ferencváros színeiben, ebből 193 volt tétmérkőzés. Összesen 53-szor talált a kapuba – olvasható a Ferencváros honlapján.

Történelmet írt a Fradinál

A Fradi edzője, Dejan Sztankovics a 2023/24-es idényben már nem számított Tokmacra, aki alig kapott játéklehetőséget. Ám a támadó csak a szépre emlékezik – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.
– Nagyon jó időszakom volt a Ferencvárosban, és a Djurgardenhez hasonlóan ez is egy ambiciózus klub. A megérzésem alapján döntöttem, jól alakult és klubtörténelmet írtunk. Szóval nagyszerű éveket töltöttem a Ferencvárosnál – mondta Tokmac új csapata honlapján.

A norvég játékos szerződése jövő nyáron járt volna le a Ferencvárosnál, így átigazolási díjat kellett fizetnie érte a svéd klubnak, ám ennek összegét egyik fél sem hozta nyilvánosságra. A mértékadó Transfermarkt 1,5 millió euróra becsüli a játékos piaci értékét. A Djurgarden a 2023-as idényben a negyedik helyen végzett a 16 csapatos svéd bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában