Hírek

2007.04.24. 16:29

Az európai energiapolitikáról tárgyal Rómában Gyurcsány

Magyar-olasz miniszterelnöki találkozó kezdődött kedden kora délután Rómában; Gyurcsány Ferenc egyebek között az Európai Unió több nyitott kérdéséről, az európai közös energiapolitikáról tárgyal vendéglátójával, Romano Prodival.

BAMA

A magyar miniszterelnök néhány perccel egy óra után érkezett az olasz kormányfői hivatalnak helyt adó Chigi-palotába, ahol az egy órára tervezett tárgyalást követően Romano Prodi ebédet ad Gyurcsány Ferenc tiszteletére. A két miniszterelnök most először tárgyal egymással kétoldalú találkozó keretében. Gyurcsány Ferenc kora délelőtt érkezett az olasz fővárosba, ahol először az első keresztény vértanú, Szent István diakónus tiszteletére szentelt Santo Stefano Rotondo templomot tekintette meg.

A magyar miniszterelnök ezt követően az olasz államfő hivatalának otthont adó Quirinale-palotát kereste fel. Itt megtekintette azt a rendhagyó kiállítást, amelyet a közös Európa építésének kezdetét jelentő Római Szerződés ötvenedik évfordulója alkalmából rendeztek idén tavasszal a 27 tagállamot "képviselő" egy-egy világhírű festmény felvonultatásával. Magyarországról Csontváry Kosztka Tivadar Magányos cédrusa érkezett Rómába. A kiállítás megtekintése arra is lehetőséget adott, hogy Gyurcsány Ferenc rövid megbeszélést folytasson Giorgio Napolitano olasz államfővel.

Délután a magyar miniszterelnök találkozik és megbeszélést folytat az olasz kormánykoalíció fő erejét képező Baloldali Demokraták (DS) párt főtitkárával, Piero Fassinóval - írja az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!