Közélet

2017.05.30. 07:00

Megyeszerte megnyíltak a tűzoltóságok kapui

Gyereknap alkalmából valamennyi tűzoltóság nyitott kapukkal várta az érdeklődő csemetéket és szüleiket, akik nemcsak a felszereléseket vehették szemügyre, de izgalmas bemutatókat is láthattak.

kemma.hu

Nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is tűzoltóvá válhattak egy nap erejéig, amikor nemcsak a különféle felszereléseket vehették szemügyre, de kipróbálhatták azt is, milyen tüzet oltani a fecskendőkkel, és megtudhatták azt is, mivel lehet egy roncsból kiszabadítani egy embert.

A laktanyákon kívül gyermeknapi rendezvényeken is találkozhattak a tűzoltókkal, látványos bemutatókat tartottak például Mogyorósbányán, Pilismaróton, Tatabányán, Esztergomban, Tokodon, Kisbéren és Sárisápon, ahol első alkalommal rendezték meg a Sárisápi Tűzoltó és Gyereknapot, ahol a programok mellett prevenciós előadásokkal és látványos tűzoltó bemutatóval is készültek a szervezők. A sárisápi önkéntes és a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók mutatták be szaktudásukat.

Kisbéren, az Angolkertben pedig  rendőr-mentő-tűzoltó bemutatót tartottak, ahol a feltételezés szerint egy szórakozóhelyről hazafelé tartó személyautó fának csapódott, amelyben három fiatal utazott. A sofőr ittas állapotban volt, akivel szemben a rendőrök intézkedtek. A másik két utas súlyos sérült és súlyos, életveszélyes sérült volt. Őket a mentők és a kisbéri hivatásos tűzoltók szabadították ki és stabilizálták az állapotukat, majd a sérülteket kórházba szállították.

A rendezvényeken készült további képeket a Komárom-Esztergom Katasztrófavédelem oldalán nézhetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!