Közélet

2016.05.16. 13:06

Felkészültek az ár- és belvíz ellen

Megtartották Tát és Nyergesújfalu polgári védelmi szervezetének riasztási és katasztrófavédelmi gyakorlatát, a megyei települések mentőcsoportjainak és önkéntes mentőszervezeteinek éves felkészítési terve alapján.

kemma.hu

A települések polgármesterei telefonon értesítették a polgári védelmi szervezetek tagjait, akiknek a megadott időpontban, a kijelölt gyülekező helyen kellett megjelenniük.
A hirtelen lezúduló csapadék okozhat olyan helyzetet, amely szükségessé teszi a települések polgári védelmi szervezetének igénybevételét. A két megyei település szervezetébe tartozó embereknek hat órájuk volt, hogy megjelenjenek Táton a művelődési házban, Nyergesújfalun pedig a polgármesteri hivatalban.

A gyakorlat mindkét helyszínen munkavédelmi oktatással egybekötött eligazítással kezdődött, majd a jelenlévők megismerkedtek az ár- és belvíz elleni védekezés alapvető mozzanatait és a katasztrófavédelem munkatársai irányításával be is gyakorolták a kárelhárítási teendőket. A tagok egy része a hivatalban és a művelődési házban látott el logisztikai feladatokat, a többiek pedig a sártól- és a hordaléktól tisztították meg a vízelvezetőket.
A gyakorlatokat Molnár Pál tűzoltó alezredes, az esztergomi katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője megfelelőre értékelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!