Közélet

2015.11.15. 16:58

Ünnep után, érettségi előtt

A megyeszékhely legrégebbi iskolája, az Árpád Gimnázium szombaton rendezte meg szalagavató ünnepségét, mégpedig elsőként a város középiskolái közül.

P. A.

A diákok izgatottan várták a zöld szalag feltűzését. A lányok matrózblúzban, a fiúk pedig öltönyben feszítettek az ünnepi eseményen, majd amikor felcsendült zene, kivonultak szüleik, tanáraik elé. Bármennyire is ismétlődő alkalom egy iskola életében a szalagavató, a pillanat megismételhetetlen. A tanulók épp ezt élik meg, visszatekintenek, hogy mi volt, és a jövőbe néznek, mi lesz. Emlékként életük végéi őrizni fogják ezt a napot.

Tara Andrea tanárnő ünnepi beszédében felidézte a történelmi beavatások jelentőségét, mivel ez a múltban is fontos szerepet játszott, nem csak napjainkban. Ilyenkor érnek férfivá és nővé a fiatalok. A köszöntőt követően az osztályfőnökök megkezdték a szalagok feltűzését, majd Kovács Miklós igazgató is megkapta szalagját az osztályok kijelölt képviselőitől. A diákok egyben köszönetet mondtak négy éves munkájáért.

 Ez a nap a végzősökről szólt, ők voltak reflektorfényben, holnaptól viszont ismét visszaülnek az iskolapadba és készülnek az előttük álló érettségire és az élet kihívásaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!