Bajnoki baj

Bódi Csaba

Ment egy szerényebb összeg – jelezte a „Lelkes rajongó”, hogy ő már adakozott, hozzátéve: „Bár nem ő számított a legnagyobb sztárnak Komora aranycsapatában, hasznos kiegészítő ember volt. Már 12 évesen megjegyeztem a nevét Détáriékkal együtt. Megérdemli, hogy segítsük a bajban, ha már annak idején olyan sok örömet szerzett nekünk a játékával.”

Mielőtt felfednénk a labdarúgó nevét, álljon itt a beszédes dicsőséglista, amely szerint „emberünk” a Budapesti Honvéd csapatában mutatkozott be az élvonalban 1980. augusztus 9-én, a Békéscsaba ellen, amikor csapata 1–1-es döntetlent ért el. 1980 és 1987 között 120 bajnoki mérkőzésen szerepelt kispesti színekben, és öt gólt ért el. Négy bajnoki címet szerzett és egy Magyar Népköztársaság Kupa-diadalt aratott az együttes tagjaként. Az 1987/88-as idény közben szerződött Békéscsabára, tagja lett az MNK-győztes csapatnak. 1988 és 1991 között a Dunaújvárosban szerepelt egy szezonon át az élvonalban, kettő alatt pedig a másodosztályban. Az 1991/92-es bajnoki évben három mérkőzésen lépett pályára a bajnoki negyedik Siófoki Bányász gárdájában.

Nyilván akad, aki ennyi információ birtokában már fújja a nevet, aki viszont nem, annak sem róható fel ez hiányosságként.
Kerepeczky György – mert róla van szó – nem a zongorán játszó futballisták közé tartozott, sokkal inkább a hangszert cipelők derék hadát gyarapította. Így jutott el a fent említett sikerekig, amelyekre lehet legyinteni, hogy jó, jó, hiszen olyan társakkal futballozott, mint Détári, Gyimesi, Bodonyi, Esterházy, Garaba és Dajka (elnézést a többiektől!), ám az esetleges becsmérlést megelőzendő azt is rögzítsük, mennyien akadnak, akik egy aranyért is sokat adtak volna, nem még négyért!

Ezért is 

szörnyű szembesülni a ténnyel, mely szerint adományra szorul a hajdani bajnok.

 A nehéz körülmények között élő egykori sportember megsegítésére összefogott a kispesti szimpatizánsok tábora, és a szervezett gyűjtés eredménye egy hét múltán nyilvánosságra jutott. A kihelyezett urnákba 189 845 forintot dobtak, a dedikált mez 70 ezer forinttért kelt el, bankszámlára pedig 48 500 forintot utaltak. Összesen 308 345 forint jutott Kerepeczky Györgynek – egyszeri segítségnyújtásként. Hogy ez mire és meddig elegendő a labdarúgónak?

Egyedül, elesettként, 63 évesen kevésre és rövid ideig. Kezdésnek talán megtette, bízva abban, hátha érkezik egy vaskosabb mentőöv addig, amíg nem késő.