Közélet

2017.04.08. 06:57

Iskolai sportcsarnokokat korszerűsítenek Esztergomban

Kézilabda tornatermek felújítási programjához csatlakozik Esztergom. A képviselők egyhangúlag támogatták, hogy az iskolai ingatlanok tulajdonosaként a város elvi hozzájárulást biztosítson a TAO-s pályázatok önrészéhez.

kemma.hu

15-15 millió forintot csoportosítottak át a József Attila Iskola és Dobó Katalin Gimnázium fejlesztési pályázatához a legutóbbi testületi ülésen. A városi forrást abban az esetben hívhatják majd le az esztergomi intézmények, amennyiben a fenntartójuk, a Klebelsberg Központ az előzetes szándékával ellentétben nem tudja, vagy csak részben tudja majd biztosítani az önerőt.

A Magyar Kézilabda Szövetség a tornaterem korszerűsítésekhez egyenként, maximum 50 milliós pályázati keretet biztosít. A jövőben tovább bővülhet még a programban részt vevő iskolák száma.

Eddig TAO forrásból, 320 millió forintért az FC Esztergom új klubépületét és a pályáit avatták fel 2014-ben. 2016-ban pedig az Arany János Általános Iskola kapott új műfüves labdarúgópályáját kormányzati segítséggel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!